Aveti nevoie de serviciile unui notar din sector 6, iar un tarif cat mai avantajos este prioritar pentru dumneavoastra?

Prin completarea formularului de mai jos aveti oportunitatea de a obtine cea mai buna oferta de pret de la 5 notari din localitatea dumneavoastra cu ajutorul platformei Expert24. Gratuit, usor si avantajos – Doar completati formularul si veti primi rapid oferta.

(*:completarea formularului nu produce nici o obligatie pt Dvs, ci constituie doar o cerere de oferta – puteti oricand sa solicitati oferte de pret de la alti prestatori)

 

Formular cerere de oferta

 

 

Obtineti rapid oferta de pret de la notari si cabinete notariale din sector 6

 

 

  • Alegeti tariful care se potriveste cu bugetul proiectat de dumneavoastra
  • Consultati oferta gratuit si fara obligatii
  • Faceti economie de bani, energie si timp
  • Primiti oferta rapid

 

 
 

Desi in cele mai multe cazuri nu planuim sa cheltuim in plus, exista cazuri cand legea ne determina sa folosim serviciile unui notar public sector 6. In majoritatea cazurilor vom face acest lucru in momentul in care cumparam sau cedam o proprietate sau un imobil. Mai sunt si alte situatii in care va fi necesar sa ne indreptam catre un astfel de profesionist, de exemplu in acele momente cand ni se ofera o donatie, suntem implicati intr-o mostenire sau incheiem o afacere importanta.

Scopul acestui articol este de a va prezenta informatii de care veti avea nevoie asa incat sa nu aveti surprize in relatia dintre client si notar. Este vital sa stim ca acesta trebuie sa fie impartial, si trebuie sa examineze legalitatea unor afaceri sau tranzactii financiare – premergator legalizarii sau autentificarii documentelor, astfel incat putem sa ne trezim si in situatia in care acesta nu va dori sa faca o operatiune.

Legea cu numarul 36, publicata in 12 mai 1995, impreuna cu modificarile si completarile ulterioare, reglementeaza activitatea notarilor publici .

Cea mai importanta obligatie

Asa cum a fost mentionat inca de la inceput, principalul rol al unui notar este de a verifica toate documentele care ii sunt puse la dispozitie, toate aspectele unei tranzactii sau a unui contract si toti pasii prin care este desfasurata operatiunea asa incat sa nu apara incalcari ale legii. De asemenea, el este obligat sa se asigure ca toti cei care iau parte in proces au inteles foarte bine continutul documentelor, si ca le semneaza de bunavoie, fara a fi obligati de cineva.

Luand in considerare ca prestatorul a urmat cursurile unei Facultati de Drept, acesta este obligat sa detina cunostintele necesare din punct de vedere legal pentru a putea oferi raspunsurile necesare la orice intrebare sensibile din punct de vedere juridic. Este esential ca in momentul in care aveti nelamuriri cu privinta la anumite aspecte, sa cereti clarificari aditionale de la prestator, si sa nu luati nici o decizie pana nu ati inteles imaginea de ansamblu.

Este recomandat sa puneti doua intrebari aditionale, si sa intelegeti in detaliu toti pasii pe care urmeaza sa ii faceti, decat sa aveti nelamuriri, sau sa credeti ca se actioneaza in dezavantajul dvs.. Notarul trebuie sa adopte o atitudine impartiala, si sa isi bazeze orice decizie pe legislatia in vigoare.

Reglementarea activitatilor notariale in litera legii

Este esential sa stiti ca notarul nu are dreptul de incheia orice fel de acte, si este constrans de catre lege sa nu dea curs unui anume proces in clipa in care observa ca acesta contravine legislatiei in vigoare. In momentul in care un inscris nu respecta legislatia sau contravine moralitatii si profesionistul duce la bun sfarsit procedura, acesta poate fi anchetat de catre organele legii, si se poate ajunge chiar si la o condamnare penala.

Actele care pot fi intocmite la notariat

Acum ca am discutat despre modul in care ar trebui sa procedeze un profesionist din acest domeniu, si cunoastem drepturile si obligatiile pe care acesta le are, vom enumera si documentele pe care acesta are imputernicire sa le elaboreze.

Asadar, un notar sector 6 are dreptul de a examina autenticitatea unei semnaturi si de a o legaliza, de a examina si legaliza sigilii, de a verifica inscrisurile prezentate, si a le da data certa, de a legaliza copii dupa diverse inscrisuri si traduceri, de a certifica diferite fapte, de a elibera diferite tipuri de procuri, de a intocmi si pastra testamente, de a realiza mosteniri, de a pastra inscrisuri, documente si acte in siguranta, si nu in ultimul rand, de a elibera duplicate, la cerere, dupa documente ce au fost intocmite in trecut.