Sunteti in cautarea unui notar din sector 6, iar un pret cat mai accesibil este important pentru dumneavoastra?

Cu ajutorul formularului de mai jos aveti oportunitatea de a obtine cea mai buna oferta de pret de la 5 notari din localitatea Dvs cu ajutorul platformei Expert24. Gratuit, usor si avantajos – Doar completati formularul si veti primi rapid oferta.

(*:completarea formularului nu produce nici o obligatie pt Dvs, ci constituie doar o cerere de oferta – puteti oricand sa solicitati oferte de pret de la alti prestatori)

 

Formular cerere de oferta

 

 

Obtineti rapid oferta de pret de la notari si cabinete notariale din sector 6

 

 

  • Alegeti propunerea care se potriveste cu suma alocata de D-voastra
  • Consultati oferta fara nici un cost si fara a fi obligat la ceva
  • Economisiti bani, timp si efort
  • Primiti oferta rapid

 

 
 

Desi in cele mai multe cazuri nu vrem sa facem cheltuieli suplimentare, sunt cazuri cand reglementarile legale ne obliga sa folosim serviciile unui notar public sector 6. In cele mai multe situatii vom merge in aceasta directie atunci cand cumparam sau cedam o casa sau un teren. Mai apar si alte momente in care vom avea nevoie sa apelam la un astfel de profesionist, de exemplu in acele momente cand intram in posesia unei donatii, suntem implicati intr-o mostenire sau finalizam o afacere importanta.

Scopul articolului acesta este de a va pune la dispozitie informatii de care aveti nevoie pentru a cunoaste toate aspectele relatiei dintre dumneavoastra ca si client si un notar pe care il alegeti. Este vital sa stim ca acesta este obligat sa fie impartial, si trebuie sa controleze legalitatea unor afaceri sau tranzactii financiare – inainte de a le autentifica sau de a legaliza documente, asadar putem sa ne trezim si in situatia in care acesta nu va dori sa faca o operatiune.

Legea cu numarul 36, publicata in 12 mai 1995, impreuna cu modificarile si completarile ulterioare, reglementeaza activitatea notarilor publici .

Cel mai important aspect

Asa cum am mentionat initial, rolul de baza al unui notar este de a verifica legalitatea actelor prezentate, a unei tranzactiei care urmeaza sa aiba parte si de a se asigura ca legea este respectata pe intreaga durata a operatiunilor. Mai mult, el este obligat sa se asigure ca toti cei care iau parte in proces au inteles complet tot ceea ce presupun documentele pe care urmeaza sa le semneze, si ca fac acest lucru din proprie vointa, fara a fi fortati de cineva.

Considerand ca prestatorul a urmat cursurile unei Facultati de Drept, acesta este obligat sa detina cunostintele adecvate din punct de vedere legal pentru a putea raspunde la orice intrebare de natura juridica. Este vital ca in situatia in care ceva nu va este clar, sa solicitati explicatii aditionale de la prestator, si sa nu mergeti mai departe atat timp cat nu intelegeti imaginea de ansamblu.

Este mult mai indicat sa aduceti in discutie cateva intrebari aditionale, si sa intelegeti in profunzime etapele care urmeaza, asa incat sa nu aveti nedumeriri, sau sa credeti ca se actioneaza in dezavantajul dvs.. Notarul este obligat sa adopte o atitudine impartiala, si sa ia toate deciziile in conformitate cu prevederile legale.

Modul de reglementare al activitatii unui birou notarial conform legii

Este vital sa aveti la cunostinta ca notarul nu detine dreptul de a finaliza orice fel de documente, si este constrans de catre lege sa nu dea curs unui anumit proces in clipa in care constata ca acesta nu respecta legile care sunt in vigoare. In momentul in care un document incalca legea sau contravine moralitatii si profesionistul continua finalizarea acestuia, exista posibilitatea ca acesta sa fie anchetat de catre justitie, si rezultatul poate conduce la un dosar penal.

Documentele care pot fi intocmite la un cabinet notarial

Acum ca am expus modalitatea in care e necesar sa procedeze un profesionist din acest domeniu, si care sunt obligatiile si drepturile acestuia, vom mentiona si inscrisurile pe care acesta are imputernicire sa le elaboreze.

Asadar, un notar sector 6 are imputernicirea de a verifica autenticitatea unei semnaturi si de a o legaliza, de a examina si legaliza sigilii, de a hotari daca pentru un inscris se poate da data certa, de a legaliza traduceri si copii dupa inscrisuri, de a certifica diferite fapte, de a elibera diferite tipuri de procuri, de a intocmi si pastra testamente, de a realiza mosteniri, de a pastra inscrisuri, documente si acte in siguranta, si nu in ultimul rand, de a elibera duplicate, la cerere, dupa documente ce au fost intocmite in trecut.