Aveti nevoie de serviciile unui notar din Sfantu Gheorghe, iar un cost cat mai avantajos este pentru Dvs?

Prin completarea formularului de mai jos aveti oportunitatea de a obtine cea mai buna oferta de pret de la 5 notari din localitatea Dvs cu ajutorul platformei Expert24. Gratuit, facil si avantajos – Doar completati formularul si veti primi rapid oferta.

(*:completarea formularului nu produce nici o obligatie pt Dvs, ci constituie doar o cerere de oferta – puteti oricand sa solicitati oferte de pret de la alti prestatori)

 

Formular cerere de oferta

 

 

Obtineti rapid oferta de pret de la notari si cabinete notariale din Sfantu Gheorghe

 

 

  • Alegeti costul care se potriveste cu suma alocata de dumneavoastra
  • Primiti oferta fara nici un cost si fara vreo obligatie
  • Economisiti efort, bani si timp
  • Primiti oferta rapid

 

 
 

Cu toate ca uneori nu vrem sa cheltuim in plus, exista circumstante cand legea ne constrang sa folosim serviciile unui notar public Sfantu Gheorghe. In cele mai multe situatii vom merge in aceasta directie in clipa in care cumparam sau instrainam o proprietate sau un imobil. Mai apar si alte cazuri in care va fi necesar sa ne indreptam catre un astfel de profesionist, de exemplu atunci cand ni se ofera o donatie, suntem parte intr-o mostenire sau incheiem o afacere importanta.

Scopul articolului acesta este de a va pune la dispozitie informatii necesare in tot ceea ce priveste relatia dintre client si notar. Este esential sa cunoastem faptul ca acesta are obligatia de a fi impartial, si trebuie sa controleze legalitatea unor afaceri sau tranzactii financiare – premergator legalizarii sau autentificarii documentelor, asadar nu trebuie sa fim surprinsi daca acesta refuza un demers.

Legea cu numarul 36, publicata in 12 mai 1995, impreuna cu modificarile si completarile ulterioare, reglementeaza activitatea notarilor publici .

Cea mai importanta obligatie

Asa cum am mentionat initial, principalul rol al unui notar este acela de a verifica toate documentele care ii sunt puse la dispozitie, toate aspectele unei tranzactii sau a unui contract si toti pasii prin care este desfasurata operatiunea asa incat sa nu apara incalcari ale legii. In plus, el trebuie sa se asigure ca toti cei care iau parte in proces au inteles foarte bine informatiile transmise pe baza documentelor, si ca vor sa semneze, fara a fi obligati de o terta persoana.

Considerand ca prestatorul a urmat cursurile unei Facultati de Drept, acesta este obligat sa detina cunostintele adecvate conform legii pentru a putea oferi raspunsurile necesare in toate situatiile sensibile din punct de vedere juridic. Este foarte important ca atunci cand aveti nelamuriri cu privinta la anumite aspecte, sa solicitati clarificari aditionale de la prestator, si sa nu mergeti mai departe atat timp cat nu intelegeti imaginea de ansamblu.

Este recomandat sa adresati cateva intrebari in plus, si sa intelegeti in profunzime toti pasii pe care urmeaza sa ii faceti, decat sa aveti neclaritati, sau sa aveti impresia ca sunteti defavorizat. Notarul are obligatia sa adopte o atitudine echidistanta, si sa ia toate deciziile in conformitate cu prevederile legale.

Activitatile unui cabinet notarial conform reglementarilor legislative existente

Este vital sa stiti ca notarul nu detine dreptul de a finaliza toate tipurile de documente, si este constrans de catre lege sa nu duca la bun sfarsit un anumit demers in clipa in care sesizeaza ca acesta incalca reglementarile legale existente. In situatia in care un inscris nu respecta legislatia sau bunele moravuri si profesionistul duce la bun sfarsit procedura, exista posibilitatea ca acesta sa fie anchetat de catre justitie, si chiar poate ajunge la a fi condamnat penal.

Documentele care pot fi intocmite la un cabinet notarial

Dupa ce am prezentat modul in care trebuie sa procedeze un profesionist din acest domeniu, si cunoastem drepturile si obligatiile pe care acesta le are, vom mentiona si documentele pe care acesta are voie sa le alcatuiasca.

Astfel, un notar Sfantu Gheorghe are dreptul de a verifica autenticitatea semnaturilor prezentate, si de a le legaliza, de a controla si autentifica sigilii, de a da data certa unui inscris prezentat de catre parti, de a legaliza copii dupa diverse inscrisuri si traduceri, de a certifica diferite fapte, de a elibera diferite tipuri de procuri, de a intocmi si pastra testamente, de a realiza mosteniri, de a pastra inscrisuri, documente si acte in siguranta, si nu in ultimul rand, de a elibera duplicate, la cerere, dupa documente ce au fost intocmite in trecut.