Aveti nevoie de serviciile unui notar din Sfantu Gheorghe, si un pret cat mai atractiv este prioritar pentru Dvs?

Prin intermediul formularului de mai jos aveti oportunitatea de a obtine cea mai buna oferta de pret de la 5 notari locali cu ajutorul platformei Expert24. Gratuit, comod si avantajos – Doar completati formularul si veti primi rapid oferta.

(*:completarea formularului nu produce nici o obligatie pt Dvs, ci constituie doar o cerere de oferta – puteti oricand sa solicitati oferte de pret de la alti prestatori)

 

Formular cerere de oferta

 

 

Obtineti rapid oferta de la notari si cabinete notariale din Sfantu Gheorghe

 

 

  • Alegeti oferta care se potriveste cu suma alocata de dumneavoastra
  • Obtineti oferta fara nici un cost si fara vreo obligatie
  • Faceti economie de bani, energie si timp
  • Primiti oferta rapid

 

 
 

Chiar daca uneori nu planuim sa facem cheltuieli suplimentare, pot aparea cazuri cand reglementarile legale ne constrang sa ne orientam catre serviciile unui notar public Sfantu Gheorghe. De cele mai multe ori vom merge in aceasta directie atunci cand achizitionam sau vindem o proprietate sau un teren. Mai apar si alte situatii in care vom avea nevoie sa folosim serviciile unui astfel de profesionist, de exemplu cand intram in posesia unei donatii, suntem implicati intr-o mostenire sau incheiem o tranzactie importanta.

Rolul acestui articol este de a va prezenta informatii necesare pentru a cunoaste toate aspectele relatiei dintre un client si un notar. Este foarte important sa avem la cunostinta faptul ca acesta este obligat sa fie impartial, si trebuie sa examineze legalitatea unor procese sau tranzactii – inainte de a le autentifica sau de a legaliza documente, motiv pentru care exista si situatii in care acesta poate refuza sa execute un demers.

Modul de functionare al birourilor de notari publici este reglementat prin, Legea cu numarul 36, publicata in 12 mai 1995, impreuna cu modificarile si completarile ulterioare .

Obligatia cea mai importanta

Asa cum am mentionat initial, principalul rol al unui notar este de a verifica daca actele prezentate sunt legale, daca tranzactia care are loc respecta normele in vigoare si daca pe parcursul operatiunilor legislatia nu este incalcata. In plus, el are obligatia de a se asigura ca toti cei care iau parte in proces au inteles complet informatiile transmise pe baza documentelor, si ca vor sa semneze, fara a fi obligati de cineva.

Avand in vedere ca prestatorul a urmat cursurile unei Facultati de Drept, acesta are obligatia de a avea informatiile necesare conform legii asa incat sa poata oferi un raspuns in toate situatiile de natura juridica. Este esential ca in situatia in care aveti nelamuriri cu privinta la anumite aspecte, sa cereti clarificari aditionale de la prestator, si sa nu mergeti mai departe atat timp cat nu intelegeti imaginea de ansamblu.

Este mult mai indicat sa aduceti in discutie cateva intrebari aditionale, si sa pricepeti in profunzime toti pasii pe care urmeaza sa ii faceti, asa incat sa nu aveti nelamuriri, sau sa aveti impresia ca se actioneaza in dezavantajul dvs.. Notarul trebuie sa prezinte o atitudine impartiala, si sa ia toate deciziile in conformitate cu prevederile legale.

Activitatile unui cabinet notarial conform reglementarilor legislative existente

Este foarte important sa cunoasteti faptul ca notarul nu are voie sa incheie orice fel de acte, si are obligatia sa nu dea curs unui anumit proces in momentul in care observa ca acesta nu respecta legile care sunt in vigoare. In situatia in care un document incalca legea sau contravine moralitatii si profesionistul duce la bun sfarsit procedura, se poate ajunge la anchetarea acestuia de catre organele legii, si se poate ajunge chiar si la o condamnare penala.

Documentele care pot fi intocmite la un cabinet notarial

Acum ca am discutat despre modul in care e necesar sa se comporte un profesionist din acest domeniu, si ce obligatii si drepturi are acesta, vom mentiona si inscrisurile pe care acesta are imputernicire sa le alcatuiasca.

Astfel, un notar Sfantu Gheorghe are dreptul de a proba autenticitatea semnaturilor prezentate, si de a le legaliza, de a verifica si autentifica sigilii, de a da data certa unui inscris prezentat de catre parti, de a legaliza copii dupa diverse inscrisuri si traduceri, de a certifica diferite fapte, de a elibera diferite tipuri de procuri, de a intocmi si pastra testamente, de a realiza mosteniri, de a pastra inscrisuri, documente si acte in siguranta, si nu in ultimul rand, de a elibera duplicate, la cerere, dupa documente ce au fost intocmite in trecut.