Aveti nevoie de serviciile unui notar din Sibiu, iar un tarif cat mai atractiv este pentru D-voastra?

Prin completarea formularului de mai jos puteti obtine cea mai buna oferta de pret de la 5 notari din orasul Dvs cu ajutorul platformei Expert24. Gratuit, usor si avantajos – Doar completati formularul si veti primi rapid oferta.

(*:completarea formularului nu produce nici o obligatie pt Dvs, ci constituie doar o cerere de oferta – puteti oricand sa solicitati oferte de pret de la alti prestatori)

 

Formular cerere de oferta

 

 

Obtineti rapid cotatie de pret de la notari si cabinete notariale din Sibiu

 

 

  • Alegeti propunerea care se muleaza pe bugetul proiectat de dumneavoastra
  • Consultati oferta fara nici un cost si fara a fi obligat la ceva
  • Consumati mai putini bani, energie si timp
  • Primiti oferta rapid

 

 
 

Desi in cele mai multe cazuri nu planuim sa cheltuim in plus, pot aparea circumstante in care legislatia ne constrang sa ne orientam catre serviciile unui notar public Sibiu. In cele mai multe situatii vom face acest lucru in clipa in care cumparam sau instrainam o locuinta sau un teren. Mai sunt si alte cazuri in care va trebui sa apelam la un astfel de profesionist, de exemplu atunci cand ni se ofera o donatie, suntem parte intr-o mostenire sau incheiem o tranzactie de mare valoare.

Rolul acestui articol este de a va oferi informatii de care veti avea nevoie pentru a cunoaste toate aspectele relatiei dintre un client si un notar. Este foarte important sa avem la cunostinta faptul ca acesta are obligatia de a fi impartial, si trebuie sa controleze legalitatea unor procese sau tranzactii – inainte de a le autentifica sau de a legaliza documente, motiv pentru care putem sa ne trezim si in situatia in care acesta nu va dori sa faca o operatiune.

Activitatea acestor profesionisti este reglementata prin Legea cu numarul 36, publicata in 12 mai 1995, impreuna cu modificarile si completarile ulterioare .

Cel mai important aspect

Asa cum a fost mentionat inca de la inceput, principalul rol al unui notar este de a verifica legalitatea actelor prezentate, a unei tranzactiei care urmeaza sa aiba parte si de a se asigura ca legea este respectata pe intreaga durata a operatiunilor. Mai mult, el trebuie sa se asigure ca toti cei care iau parte in proces au inteles complet tot ceea ce presupun documentele pe care urmeaza sa le semneze, si ca fac acest lucru din proprie vointa, fara a fi fortati de cineva.

Avand in vedere ca prestatorul este absolvent al unei Facultati de Drept, acesta are obligatia de a avea informatiile adecvate in conformitate cu legislatia in vigoare pentru a putea raspunde in orice speta sensibile din punct de vedere juridic. Este foarte important ca atunci cand ceva nu va este clar, sa cereti clarificari aditionale de la prestator, si sa nu mergeti mai departe atat timp cat nu intelegeti imaginea de ansamblu.

Este mult mai indicat sa adresati doua intrebari aditionale, si sa pricepeti in detaliu fiecare pas care urmeaza, in loc de a avea nedumeriri, sau sa credeti ca sunteti defavorizat. Notarul trebuie sa adopte un comportament impartial, si sa ia toate deciziile in conformitate cu prevederile legale.

Modul de reglementare al activitatii unui birou notarial conform legii

Este esential sa stiti ca notarul nu are voie sa incheie orice fel de documente, si este constrans de catre lege sa nu duca la bun sfarsit un anumit demers in momentul in care sesizeaza ca acesta incalca reglementarile legale existente. In cazul in care un inscris nu este in conformitate cu legile in vigoare sau contravine moralitatii si profesionistul hotaraste sa finalizeze operatiunea, se poate ajunge la anchetarea acestuia de catre organele legii, si se poate ajunge chiar si la o condamnare penala.

Documentele care pot fi intocmite la un cabinet notarial

Acum ca am discutat despre felul in care e necesar sa se comporte un profesionist din acest domeniu, si care sunt obligatiile si drepturile acestuia, vom enumera si actele pe care acesta are imputernicire sa le intocmeasca.

Asadar, un notar Sibiu are dreptul de a proba autenticitatea semnaturilor prezentate, si de a le legaliza, de a verifica si autentifica sigilii, de a hotari daca pentru un inscris se poate da data certa, de a legaliza traduceri si copii dupa inscrisuri, de a certifica diferite fapte, de a elibera diferite tipuri de procuri, de a intocmi si pastra testamente, de a realiza mosteniri, de a pastra inscrisuri, documente si acte in siguranta, si de a elibera duplicate la cererea partilor.