Aveti nevoie de serviciile unui notar din Sibiu, iar un tarif cat mai avantajos este pentru Dvs?

Prin intermediul formularului de mai jos puteti obtine cea mai buna oferta de pret de la 5 notari locali cu ajutorul platformei Expert24. Gratuit, comod si avantajos – Doar completati formularul si veti primi rapid oferta.

(*:completarea formularului nu produce nici o obligatie pt Dvs, ci constituie doar o cerere de oferta – puteti oricand sa solicitati oferte de pret de la alti prestatori)

 

Formular cerere de oferta

 

 

Obtineti rapid oferta de la notari si cabinete notariale din Sibiu

 

 

  • Alegeti costul care se muleaza pe suma alocata de Dvs
  • Obtineti oferta complet gratuit si fara a fi obligat la ceva
  • Faceti economie de efort, bani si timp
  • Primiti oferta rapid

 

 
 

Desi in cele mai multe cazuri nu vrem sa facem cheltuieli suplimentare, exista situatii cand legislatia ne determina sa ne orientam catre serviciile unui notar public Sibiu. De cele mai multe ori vom face acest lucru in clipa in care achizitionam sau cedam o locuinta sau un teren. Mai exista momente in care vom avea nevoie sa ne indreptam catre un astfel de profesionist, de exemplu cand ni se ofera o donatie, suntem parte intr-o mostenire sau incheiem o afacere importanta.

Rolul articolului acesta este de a va oferi informatii de care veti avea nevoie asa incat sa nu aveti surprize in relatia dintre dumneavoastra ca si client si un notar pe care il alegeti. Este esential sa stim ca acesta trebuie sa fie impartial, si trebuie sa controleze legalitatea unor procese sau tranzactii – inainte de a le autentifica sau de a legaliza documente, motiv pentru care putem sa ne trezim si in situatia in care acesta nu va dori sa faca o operatiune.

Activitatea acestor profesionisti este reglementata prin Legea cu numarul 36, publicata in 12 mai 1995, impreuna cu modificarile si completarile ulterioare .

Cel mai important aspect

Asa cum am specificat de la inceput, principalul rol al unui notar este acela de a verifica daca actele prezentate sunt legale, daca tranzactia care are loc respecta normele in vigoare si daca pe parcursul operatiunilor legislatia nu este incalcata. De asemenea, el este obligat sa se asigure ca toti cei care iau parte in proces au inteles complet informatiile transmise pe baza documentelor, si ca vor sa semneze, fara a fi fortati de altcineva.

Avand in vedere ca prestatorul a absolvit cursurile unei Facultati de Drept, acesta este obligat sa detina informatiile necesare din punct de vedere legal pentru a putea oferi raspunsurile necesare la orice intrebare de natura juridica. Este vital ca atunci cand nu ati inteles ceva, sau aveti o nelamurire, sa cereti informatii aditionale de la prestator, si sa nu mergeti mai departe atat timp cat nu intelegeti imaginea de ansamblu.

Este mult mai indicat sa puneti cateva intrebari aditionale, si sa intelegeti in detaliu toti pasii pe care urmeaza sa ii faceti, in loc de a avea neclaritati, sau sa aveti impresia ca sunteti defavorizat. Notarul este obligat sa prezinte un comportament impartial, si sa ia toate deciziile in conformitate cu prevederile legale.

Activitatile unui cabinet notarial conform reglementarilor legislative existente

Este esential sa aveti la cunostinta ca notarul nu are voie sa incheie toate tipurile de inscrisuri, si este obligat sa nu duca la bun sfarsit un anume proces atunci cand constata ca acesta nu respecta legile care sunt in vigoare. In momentul in care un document incalca legea sau bunele moravuri si profesionistul duce la bun sfarsit procedura, se poate ajunge la anchetarea acestuia de catre cei care au acest drept in justitie, si chiar poate ajunge la a fi condamnat penal.

Tipurile de acte care pot fi intocmite la notariat

Acum ca am expus modalitatea in care trebuie sa actioneze un profesionist din acest domeniu, si cunoastem drepturile si obligatiile pe care acesta le are, vom mentiona si actele pe care acesta are imputernicire sa le elaboreze.

Asadar, un notar Sibiu are permisiunea de a proba autenticitatea unei semnaturi si de a o legaliza, de a verifica si autentifica sigilii, de a verifica inscrisurile prezentate, si a le da data certa, de a legaliza copii dupa diverse inscrisuri si traduceri, de a certifica diferite fapte, de a elibera diferite tipuri de procuri, de a intocmi si pastra testamente, de a realiza mosteniri, de a pastra inscrisuri, documente si acte in siguranta, si de a elibera duplicate la cererea partilor.