Cautati un notar din Slatina, si un tarif cat mai accesibil este un factor important pentru Dvs?

Cu ajutorul formularului de mai jos puteti obtine cea mai buna oferta de pret de la 5 notari din localitatea D-voastra cu ajutorul platformei Expert24. Gratuit, comod si avantajos – Doar completati formularul si veti primi rapid oferta.

(*:completarea formularului nu produce nici o obligatie pt Dvs, ci constituie doar o cerere de oferta – puteti oricand sa solicitati oferte de pret de la alti prestatori)

 

Formular cerere de oferta

 

 

Obtineti rapid oferta de pret de la notari si cabinete notariale din Slatina

 

 

  • Alegeti oferta care se muleaza pe bugetul alocat de dumneavoastra
  • Primiti oferta gratuit si fara obligatii
  • Consumati mai putini bani, energie si timp
  • Primiti oferta rapid

 

 
 

Chiar daca uneori nu dorim sa facem cheltuieli suplimentare, pot aparea circumstante in care legea ne obliga sa folosim serviciile unui notar public Slatina. De cele mai multe ori vom face acest lucru in momentul in care cumparam sau instrainam o proprietate sau un imobil. Mai apar si alte situatii in care va trebui sa apelam la un astfel de profesionist, de exemplu atunci cand intram in posesia unei donatii, suntem implicati intr-o mostenire sau finalizam o tranzactie de mare valoare.

Rolul acestui articol este de a va oferi informatii de care veti avea nevoie pentru a cunoaste toate aspectele relatiei dintre dumneavoastra ca si client si un notar pe care il alegeti. Este vital sa avem la cunostinta faptul ca acesta are obligatia de a fi impartial, si trebuie sa verifice legalitatea unor procese sau tranzactii – premergator legalizarii sau autentificarii documentelor, motiv pentru care putem sa ne trezim si in situatia in care acesta nu va dori sa faca o operatiune.

Modul de functionare al birourilor de notari publici este reglementat prin, Legea cu numarul 36, publicata in 12 mai 1995, impreuna cu modificarile si completarile ulterioare .

Cea mai importanta obligatie

Asa cum am specificat de la inceput, rolul principal al unui notar este de a verifica legalitatea actelor prezentate, a unei tranzactiei care urmeaza sa aiba parte si de a se asigura ca legea este respectata pe intreaga durata a operatiunilor. Mai mult, el trebuie sa se asigure ca toti cei care iau parte in proces au inteles foarte bine tot ceea ce presupun documentele pe care urmeaza sa le semneze, si ca fac acest lucru din proprie vointa, fara a fi fortati de altcineva.

Considerand ca prestatorul este absolvent al unei Facultati de Drept, acesta este obligat sa detina informatiile adecvate in conformitate cu legislatia in vigoare pentru a putea raspunde in orice speta de natura juridica. Este foarte important ca in momentul in care aveti nelamuriri cu privinta la anumite aspecte, sa solicitati informatii suplimentare de la prestator, si sa nu luati o hotarare pana cand lucrurile nu sunt clare.

Este mai bine sa aduceti in discutie doua intrebari aditionale, si sa intelegeti in profunzime toti pasii pe care urmeaza sa ii faceti, decat sa aveti nedumeriri, sau sa aveti impresia ca se actioneaza in dezavantajul dvs.. Notarul are obligatia sa adopte o atitudine echidistanta, si sa isi bazeze orice decizie pe legislatia in vigoare.

Activitatile unui cabinet notarial conform reglementarilor legislative existente

Este foarte important sa aveti la cunostinta ca notarul nu are voie sa incheie toate tipurile de inscrisuri, si este obligat sa nu dea curs unui anumit proces in momentul in care observa ca acesta contravine legislatiei in vigoare. In situatia in care un document nu este in conformitate cu legile in vigoare sau contravine moralitatii si profesionistul continua finalizarea acestuia, exista posibilitatea ca acesta sa fie anchetat de catre justitie, si rezultatul poate conduce la un dosar penal.

Documentele care pot fi intocmite la notariat

Dupa ce am prezentat felul in care e necesar sa se comporte un profesionist din acest domeniu, si care sunt obligatiile si drepturile acestuia, vom prezenta si actele pe care acesta are voie sa le intocmeasca.

Astfel, un notar Slatina are imputernicirea de a proba autenticitatea unei semnaturi si de a o legaliza, de a controla si legaliza sigilii, de a da data certa unui inscris prezentat de catre parti, de a legaliza traduceri si copii dupa inscrisuri, de a certifica diferite fapte, de a elibera diferite tipuri de procuri, de a intocmi si pastra testamente, de a realiza mosteniri, de a pastra inscrisuri, documente si acte in siguranta, si nu in ultimul rand, de a elibera duplicate, la cerere, dupa documente ce au fost intocmite in trecut.