Aveti nevoie de serviciile unui notar din Slatina, si un cost cat mai atractiv este pentru Dvs?

Cu ajutorul formularului de mai jos puteti obtine cea mai buna oferta de pret de la 5 notari locali cu ajutorul platformei Expert24. Gratuit, usor si avantajos – Doar completati formularul si veti primi rapid oferta.

(*:completarea formularului nu produce nici o obligatie pt Dvs, ci constituie doar o cerere de oferta – puteti oricand sa solicitati oferte de pret de la alti prestatori)

 

Formular cerere de oferta

 

 

Obtineti rapid oferta de la notari si cabinete notariale din Slatina

 

 

  • Alegeti costul care se aliniaza cu bugetul alocat de D-voastra
  • Obtineti oferta gratuit si fara obligatii
  • Economisiti bani, timp si efort
  • Primiti oferta rapid

 

 
 

Chiar daca uneori nu vrem sa facem cheltuieli suplimentare, pot aparea cazuri cand reglementarile legale ne determina sa folosim serviciile unui notar public Slatina. In majoritatea cazurilor vom face acest lucru in clipa in care achizitionam sau instrainam o casa sau un teren. Mai sunt si alte situatii in care va trebui sa folosim serviciile unui astfel de profesionist, de exemplu cand ni se ofera o donatie, luam parte intr-o mostenire sau incheiem o tranzactie importanta.

Scopul acestui articol este de a va prezenta informatii necesare asa incat sa nu aveti surprize in relatia dintre dumneavoastra ca si client si un notar pe care il alegeti. Este foarte important sa stim ca acesta are obligatia de a fi impartial, si trebuie sa controleze legalitatea unor contracte de vanzare-cumparare – inainte de a le autentifica sau de a legaliza documente, motiv pentru care putem sa ne trezim si in situatia in care acesta nu va dori sa faca o operatiune.

Modul de functionare al birourilor de notari publici este reglementat prin, Legea cu numarul 36, publicata in 12 mai 1995, impreuna cu modificarile si completarile ulterioare .

Obligatia cea mai importanta

Asa cum am mentionat initial, principalul rol al unui notar este de a verifica legalitatea actelor prezentate, a unei tranzactiei care urmeaza sa aiba parte si de a se asigura ca legea este respectata pe intreaga durata a operatiunilor. De asemenea, el are obligatia de a se asigura ca toti cei implicati au inteles perfect informatiile transmise pe baza documentelor, si ca vor sa semneze, fara a fi obligati de o terta persoana.

Considerand ca prestatorul a absolvit cursurile unei Facultati de Drept, acesta este obligat sa detina cunostintele adecvate in conformitate cu legislatia in vigoare pentru a putea raspunde la orice intrebare de natura juridica. Este esential ca in situatia in care nu ati inteles ceva, sau aveti o nelamurire, sa cereti informatii suplimentare de la prestator, si sa nu mergeti mai departe atat timp cat nu intelegeti imaginea de ansamblu.

Este recomandat sa puneti cateva intrebari in plus, si sa intelegeti in profunzime fiecare pas care urmeaza, decat sa aveti neclaritati, sau sa credeti ca vi se face o defavoare. Notarul are obligatia sa adopte un comportament impartial, si sa ia decizii doar pe baza reglementarilor legale existente.

Activitatile unui cabinet notarial conform reglementarilor legislative existente

Este foarte important sa aveti la cunostinta ca notarul nu detine dreptul de a finaliza orice fel de inscrisuri, si este obligat sa nu continue intr-un anumit demers atunci cand sesizeaza ca acesta nu respecta legile care sunt in vigoare. In momentul in care un document nu este in conformitate cu legile in vigoare sau bunele moravuri si profesionistul hotaraste sa finalizeze operatiunea, se poate ajunge la anchetarea acestuia de catre cei care au acest drept in justitie, si se poate ajunge chiar si la o condamnare penala.

Documentele care pot fi intocmite la notariat

Acum ca am discutat despre felul in care ar trebui sa procedeze un profesionist din acest domeniu, si cunoastem drepturile si obligatiile pe care acesta le are, vom mentiona si documentele pe care acesta are imputernicire sa le alcatuiasca.

Asadar, un notar Slatina are permisiunea de a examina autenticitatea unei semnaturi si de a o legaliza, de a controla si autentifica sigilii, de a verifica inscrisurile prezentate, si a le da data certa, de a legaliza copii dupa diverse inscrisuri si traduceri, de a certifica diferite fapte, de a elibera diferite tipuri de procuri, de a intocmi si pastra testamente, de a realiza mosteniri, de a pastra inscrisuri, documente si acte in siguranta, si de a oferi duplicate dupa anumite documente – atunci cand acestea sunt solicitate de catre clienti.