Aveti nevoie de serviciile unui notar din Slobozia, iar un pret cat mai atractiv este un factor important pentru dumneavoastra?

Prin intermediul formularului de mai jos aveti oportunitatea de a obtine cea mai buna oferta de pret de la 5 notari locali cu ajutorul platformei Expert24. Gratuit, facil si avantajos – Doar completati formularul si veti primi rapid oferta.

(*:completarea formularului nu produce nici o obligatie pt Dvs, ci constituie doar o cerere de oferta – puteti oricand sa solicitati oferte de pret de la alti prestatori)

 

Formular cerere de oferta

 

 

Obtineti rapid oferta de la notari si cabinete notariale din Slobozia

 

 

  • Alegeti tariful care se muleaza pe bugetul proiectat de D-voastra
  • Primiti oferta fara nici un cost si fara a fi obligat la ceva
  • Faceti economie de efort, bani si timp
  • Primiti oferta rapid

 

 
 

Chiar daca uneori nu vrem sa facem cheltuieli nedorite, pot aparea cazuri in care reglementarile legale ne constrang sa apelam la serviciile unui notar public Slobozia. De cele mai multe ori vom face acest lucru in momentul in care cumparam sau cedam o proprietate sau un imobil. Mai apar si alte situatii in care va fi necesar sa apelam la un astfel de profesionist, de exemplu in acele momente cand primim o donatie, luam parte intr-o mostenire sau incheiem o afacere importanta.

Scopul acestui articol este de a va pune la dispozitie informatii de care aveti nevoie asa incat sa nu aveti surprize in relatia dintre un client si un notar. Este vital sa stim ca acesta trebuie sa fie impartial, si trebuie sa examineze legalitatea unor contracte de vanzare-cumparare – inainte de a le autentifica sau de a legaliza documente, astfel incat nu trebuie sa fim surprinsi daca acesta refuza un demers.

Activitatea acestor profesionisti este reglementata prin Legea cu numarul 36, publicata in 12 mai 1995, impreuna cu modificarile si completarile ulterioare .

Cea mai importanta obligatie

Asa cum am specificat de la inceput, principalul rol al unui notar este acela de a verifica daca actele prezentate sunt legale, daca tranzactia care are loc respecta normele in vigoare si daca pe parcursul operatiunilor legislatia nu este incalcata. Mai mult, el este obligat sa se asigure ca toti cei care iau parte in proces au inteles foarte bine tot ceea ce presupun documentele pe care urmeaza sa le semneze, si ca fac acest lucru din proprie vointa, fara a fi fortati de cineva.

Considerand ca prestatorul a urmat cursurile unei Facultati de Drept, acesta este obligat sa detina cunostintele necesare din punct de vedere legal pentru a putea oferi raspunsurile necesare in orice speta sensibile din punct de vedere juridic. Este esential ca in momentul in care aveti nelamuriri cu privinta la anumite aspecte, sa solicitati clarificari suplimentare de la prestator, si sa nu luati o hotarare pana cand lucrurile nu sunt clare.

Este recomandat sa aduceti in discutie doua intrebari aditionale, si sa intelegeti in profunzime toti pasii pe care urmeaza sa ii faceti, in loc de a avea neclaritati, sau sa credeti ca se actioneaza in dezavantajul dvs.. Notarul este obligat sa prezinte o atitudine impartiala, si sa ia toate deciziile in conformitate cu prevederile legale.

Modul de reglementare al activitatii unui birou notarial conform legii

Este foarte important sa cunoasteti faptul ca notarul nu detine dreptul de a finaliza orice fel de documente, si este obligat sa nu continue intr-un anume demers in momentul in care constata ca acesta contravine legislatiei in vigoare. In momentul in care un document incalca legea sau alte obiceiuri morale si profesionistul hotaraste sa finalizeze operatiunea, acesta poate fi anchetat de catre justitie, si rezultatul poate conduce la un dosar penal.

Tipurile de acte care pot fi intocmite la notariat

Acum ca am expus felul in care e necesar sa se comporte un profesionist din acest domeniu, si cunoastem drepturile si obligatiile pe care acesta le are, vom enumera si documentele pe care acesta are voie sa le alcatuiasca.

Asadar, un notar Slobozia are permisiunea de a proba autenticitatea semnaturilor prezentate, si de a le legaliza, de a examina si autentifica sigilii, de a hotari daca pentru un inscris se poate da data certa, de a legaliza copii dupa diverse inscrisuri si traduceri, de a certifica diferite fapte, de a elibera diferite tipuri de procuri, de a intocmi si pastra testamente, de a realiza mosteniri, de a pastra inscrisuri, documente si acte in siguranta, si de a oferi duplicate dupa anumite documente – atunci cand acestea sunt solicitate de catre clienti.