Aveti nevoie de serviciile unui notar din Targoviste, si un tarif cat mai avantajos este important pentru dumneavoastra?

Cu ajutorul formularului de mai jos aveti oportunitatea de a obtine cea mai buna oferta de pret de la 5 notari din localitatea Dvs cu ajutorul platformei Expert24. Gratuit, usor si avantajos – Doar completati formularul si veti primi rapid oferta.

(*:completarea formularului nu produce nici o obligatie pt Dvs, ci constituie doar o cerere de oferta – puteti oricand sa solicitati oferte de pret de la alti prestatori)

 

Formular cerere de oferta

 

 

Obtineti rapid cotatie de pret de la notari si cabinete notariale din Targoviste

 

 

  • Alegeti propunerea care se potriveste cu suma alocata de Dvs
  • Obtineti oferta gratuit si fara obligatii
  • Faceti economie de efort, bani si timp
  • Primiti oferta rapid

 

 
 

Cu toate ca uneori nu dorim sa facem cheltuieli suplimentare, exista circumstante in care reglementarile legale ne determina sa folosim serviciile unui notar public Targoviste. De cele mai multe ori vom face acest lucru atunci cand cumparam sau cedam o proprietate sau un teren. Mai apar si alte situatii in care vom avea nevoie sa ne indreptam catre un astfel de profesionist, de exemplu atunci cand intram in posesia unei donatii, suntem implicati intr-o mostenire sau incheiem o tranzactie importanta.

Scopul acestui articol este de a va prezenta informatii de care veti avea nevoie pentru a cunoaste toate aspectele relatiei dintre un client si un notar. Este esential sa stim ca acesta este obligat sa fie impartial, si trebuie sa controleze legalitatea unor contracte de vanzare-cumparare – premergator legalizarii sau autentificarii documentelor, motiv pentru care putem sa ne trezim si in situatia in care acesta nu va dori sa faca o operatiune.

Activitatea acestor profesionisti este reglementata prin Legea cu numarul 36, publicata in 12 mai 1995, impreuna cu modificarile si completarile ulterioare .

Cel mai important aspect

Asa cum am specificat de la inceput, principalul rol al unui notar este de a verifica daca actele prezentate sunt legale, daca tranzactia care are loc respecta normele in vigoare si daca pe parcursul operatiunilor legislatia nu este incalcata. Mai mult, el este obligat sa se asigure ca toate partile implicate au inteles complet tot ceea ce presupun documentele pe care urmeaza sa le semneze, si ca fac acest lucru din proprie vointa, fara a fi fortati de altcineva.

Considerand ca prestatorul a absolvit cursurile unei Facultati de Drept, acesta are obligatia de a avea informatiile necesare din punct de vedere legal pentru a putea raspunde la orice intrebare sensibile din punct de vedere juridic. Este esential ca in momentul in care ceva nu va este clar, sa solicitati informatii suplimentare de la prestator, si sa nu mergeti mai departe atat timp cat nu intelegeti imaginea de ansamblu.

Este recomandat sa aduceti in discutie doua intrebari in plus, si sa intelegeti in profunzime fiecare pas care urmeaza, in loc de a avea neclaritati, sau sa aveti impresia ca sunteti defavorizat. Notarul este obligat sa prezinte o atitudine echidistanta, si sa ia decizii doar pe baza reglementarilor legale existente.

Modul de reglementare al activitatii unui birou notarial conform legii

Este foarte important sa aveti la cunostinta ca notarul nu are dreptul de incheia toate tipurile de inscrisuri, si este constrans de catre lege sa nu continue intr-un anumit proces in momentul in care sesizeaza ca acesta nu respecta legile care sunt in vigoare. In situatia in care un act nu respecta legislatia sau alte obiceiuri morale si profesionistul hotaraste sa finalizeze operatiunea, se poate ajunge la anchetarea acestuia de catre justitie, si rezultatul poate conduce la un dosar penal.

Tipurile de acte care pot fi intocmite la un cabinet notarial

Acum ca am expus modul in care ar trebui sa se comporte un profesionist din acest domeniu, si care sunt obligatiile si drepturile acestuia, vom mentiona si actele pe care acesta are voie sa le elaboreze.

Astfel, un notar Targoviste are dreptul de a proba autenticitatea unei semnaturi si de a o legaliza, de a controla si autentifica sigilii, de a da data certa unui inscris prezentat de catre parti, de a legaliza copii dupa diverse inscrisuri si traduceri, de a certifica diferite fapte, de a elibera diferite tipuri de procuri, de a intocmi si pastra testamente, de a realiza mosteniri, de a pastra inscrisuri, documente si acte in siguranta, si de a oferi duplicate dupa anumite documente – atunci cand acestea sunt solicitate de catre clienti.