Sunteti in cautarea unui notar din Targu Jiu, si un tarif cat mai accesibil este important pentru dumneavoastra?

Cu ajutorul formularului de mai jos puteti obtine cea mai buna oferta de pret de la 5 notari din orasul D-voastra cu ajutorul platformei Expert24. Gratuit, usor si avantajos – Doar completati formularul si veti primi rapid oferta.

(*:completarea formularului nu produce nici o obligatie pt Dvs, ci constituie doar o cerere de oferta – puteti oricand sa solicitati oferte de pret de la alti prestatori)

 

Formular cerere de oferta

 

 

Obtineti rapid oferta de pret de la notari si cabinete notariale din Targu Jiu

 

 

  • Alegeti propunerea care se potriveste cu bugetul alocat de Dvs
  • Consultati oferta fara nici un cost si fara vreo obligatie
  • Consumati mai putini bani, timp si efort
  • Primiti oferta rapid

 

 
 

Cu toate ca uneori nu vrem sa cheltuim in plus, pot aparea situatii in care legislatia ne determina sa ne orientam catre serviciile unui notar public Targu Jiu. De cele mai multe ori vom merge in aceasta directie in clipa in care achizitionam sau vindem o locuinta sau un imobil. Mai sunt si alte momente in care vom avea nevoie sa ne indreptam catre un astfel de profesionist, de exemplu cand ni se ofera o donatie, luam parte intr-o mostenire sau finalizam o afacere importanta.

Rolul articolului acesta este de a va pune la dispozitie informatii de care aveti nevoie in tot ceea ce priveste relatia dintre client si notar. Este esential sa avem la cunostinta faptul ca acesta trebuie sa fie impartial, si trebuie sa verifice legalitatea unor contracte de vanzare-cumparare – inainte de a le autentifica sau de a legaliza documente, motiv pentru care nu trebuie sa fim surprinsi daca acesta refuza un demers.

Modul de functionare al birourilor de notari publici este reglementat prin, Legea cu numarul 36, publicata in 12 mai 1995, impreuna cu modificarile si completarile ulterioare .

Cel mai important aspect

Asa cum am mentionat initial, principalul rol al unui notar este acela de a verifica toate documentele care ii sunt puse la dispozitie, toate aspectele unei tranzactii sau a unui contract si toti pasii prin care este desfasurata operatiunea asa incat sa nu apara incalcari ale legii. In plus, el are obligatia de a se asigura ca toate partile implicate au inteles perfect tot ceea ce presupun documentele pe care urmeaza sa le semneze, si ca fac acest lucru din proprie vointa, fara a fi obligati de altcineva.

Luand in considerare ca prestatorul este absolvent al unei Facultati de Drept, acesta trebuie sa detina informatiile necesare conform legii asa incat sa poata oferi un raspuns la orice intrebare de natura juridica. Este vital ca atunci cand aveti nelamuriri cu privinta la anumite aspecte, sa cereti informatii aditionale de la prestator, si sa nu luati nici o decizie pana nu ati inteles imaginea de ansamblu.

Este mult mai indicat sa puneti doua intrebari aditionale, si sa pricepeti in detaliu fiecare pas care urmeaza, asa incat sa nu aveti nelamuriri, sau sa credeti ca se actioneaza in dezavantajul dvs.. Notarul este obligat sa adopte o atitudine impartiala, si sa isi bazeze orice decizie pe legislatia in vigoare.

Modul de reglementare al activitatii unui birou notarial conform legii

Este foarte important sa cunoasteti faptul ca notarul nu are dreptul de incheia orice fel de acte, si are obligatia sa nu duca la bun sfarsit un anume proces in momentul in care constata ca acesta nu respecta legile care sunt in vigoare. In cazul in care un inscris incalca legea sau contravine moralitatii si profesionistul duce la bun sfarsit procedura, acesta poate fi anchetat de catre cei care au acest drept in justitie, si rezultatul poate conduce la un dosar penal.

Tipurile de acte care pot fi intocmite la notariat

Acum ca am discutat despre modalitatea in care ar trebui sa se comporte un profesionist din acest domeniu, si cunoastem drepturile si obligatiile pe care acesta le are, vom prezenta si inscrisurile pe care acesta are dreptul sa le intocmeasca.

Asadar, un notar Targu Jiu are permisiunea de a examina autenticitatea semnaturilor prezentate, si de a le legaliza, de a examina si autentifica sigilii, de a hotari daca pentru un inscris se poate da data certa, de a legaliza copii dupa diverse inscrisuri si traduceri, de a certifica diferite fapte, de a elibera diferite tipuri de procuri, de a intocmi si pastra testamente, de a realiza mosteniri, de a pastra inscrisuri, documente si acte in siguranta, si nu in ultimul rand, de a elibera duplicate, la cerere, dupa documente ce au fost intocmite in trecut.