Aveti nevoie de serviciile unui notar din Timisoara, si un cost cat mai avantajos este pentru Dvs?

Cu ajutorul formularului de mai jos puteti obtine cea mai buna oferta de pret de la 5 notari din localitatea dumneavoastra cu ajutorul platformei Expert24. Gratuit, usor si avantajos – Doar completati formularul si veti primi rapid oferta.

(*:completarea formularului nu produce nici o obligatie pt Dvs, ci constituie doar o cerere de oferta – puteti oricand sa solicitati oferte de pret de la alti prestatori)

 

Formular cerere de oferta

 

 

Obtineti rapid oferta de la notari si cabinete notariale din Timisoara

 

 

  • Alegeti tariful care se potriveste cu suma alocata de Dvs
  • Consultati oferta complet gratuit si fara a fi obligat la ceva
  • Consumati mai putini efort, bani si timp
  • Primiti oferta rapid

 

 
 

Desi in cele mai multe cazuri nu vrem sa facem cheltuieli suplimentare, sunt circumstante in care legea ne obliga sa apelam la serviciile unui notar public Timisoara. De cele mai multe ori vom alege aceasta varianta in momentul in care cumparam sau vindem o proprietate sau un imobil. Mai sunt si alte cazuri in care vom avea nevoie sa ne indreptam catre un astfel de profesionist, de exemplu cand ni se ofera o donatie, luam parte intr-o mostenire sau incheiem o tranzactie de mare valoare.

Scopul acestui articol este de a va pune la dispozitie informatii necesare in tot ceea ce priveste relatia dintre dumneavoastra ca si client si un notar pe care il alegeti. Este foarte important sa stim ca acesta are obligatia de a fi impartial, si trebuie sa verifice legalitatea unor afaceri sau tranzactii financiare – premergator legalizarii sau autentificarii documentelor, astfel incat nu trebuie sa fim surprinsi daca acesta refuza un demers.

Activitatea acestor profesionisti este reglementata prin Legea cu numarul 36, publicata in 12 mai 1995, impreuna cu modificarile si completarile ulterioare .

Cel mai important aspect

Asa cum am mentionat initial, rolul de baza al unui notar este de a verifica toate documentele care ii sunt puse la dispozitie, toate aspectele unei tranzactii sau a unui contract si toti pasii prin care este desfasurata operatiunea asa incat sa nu apara incalcari ale legii. In plus, el trebuie sa se asigure ca toti cei care iau parte in proces au inteles complet tot ceea ce presupun documentele pe care urmeaza sa le semneze, si ca fac acest lucru din proprie vointa, fara a fi fortati de cineva.

Luand in considerare ca prestatorul este absolvent al unei Facultati de Drept, acesta trebuie sa detina informatiile necesare in conformitate cu legislatia in vigoare asa incat sa poata oferi un raspuns in orice speta de natura juridica. Este vital ca atunci cand ceva nu va este clar, sa cereti explicatii suplimentare de la prestator, si sa nu mergeti mai departe atat timp cat nu intelegeti imaginea de ansamblu.

Este recomandat sa aduceti in discutie doua intrebari in plus, si sa intelegeti in detaliu etapele care urmeaza, decat sa aveti nelamuriri, sau sa aveti impresia ca vi se face o defavoare. Notarul trebuie sa adopte un comportament impartial, si sa ia toate deciziile in conformitate cu prevederile legale.

Activitatile unui cabinet notarial conform reglementarilor legislative existente

Este esential sa aveti la cunostinta ca notarul nu are voie sa incheie toate tipurile de acte, si are obligatia sa nu continue intr-un anume proces in clipa in care sesizeaza ca acesta contravine legislatiei in vigoare. In situatia in care un inscris incalca legea sau contravine moralitatii si profesionistul continua finalizarea acestuia, se poate ajunge la anchetarea acestuia de catre organele legii, si rezultatul poate conduce la un dosar penal.

Tipurile de acte care pot fi intocmite la un cabinet notarial

Dupa ce am prezentat felul in care ar trebui sa se comporte un profesionist din acest domeniu, si ce obligatii si drepturi are acesta, vom enumera si inscrisurile pe care acesta are dreptul sa le intocmeasca.

Asadar, un notar Timisoara are dreptul de a proba autenticitatea semnaturilor prezentate, si de a le legaliza, de a examina si legaliza sigilii, de a hotari daca pentru un inscris se poate da data certa, de a legaliza traduceri si copii dupa inscrisuri, de a certifica diferite fapte, de a elibera diferite tipuri de procuri, de a intocmi si pastra testamente, de a realiza mosteniri, de a pastra inscrisuri, documente si acte in siguranta, si nu in ultimul rand, de a elibera duplicate, la cerere, dupa documente ce au fost intocmite in trecut.