Sunteti in cautarea unui notar din Vaslui, iar un tarif cat mai avantajos este pentru Dvs?

Prin completarea formularului de mai jos aveti oportunitatea de a obtine cea mai buna oferta de pret de la 5 notari locali cu ajutorul platformei Expert24. Gratuit, comod si avantajos – Doar completati formularul si veti primi rapid oferta.

(*:completarea formularului nu produce nici o obligatie pt Dvs, ci constituie doar o cerere de oferta – puteti oricand sa solicitati oferte de pret de la alti prestatori)

 

Formular cerere de oferta

 

 

Obtineti rapid cotatie de pret de la notari si cabinete notariale din Vaslui

 

 

  • Alegeti propunerea care se potriveste cu bugetul alocat de Dvs
  • Primiti oferta gratuit si fara a fi obligat la ceva
  • Economisiti bani, timp si efort
  • Primiti oferta rapid

 

 
 

Desi in cele mai multe cazuri nu dorim sa cheltuim in plus, exista situatii cand reglementarile legale ne determina sa apelam la serviciile unui notar public Vaslui. In cele mai multe situatii vom merge in aceasta directie in momentul in care achizitionam sau cedam o casa sau un imobil. Mai sunt si alte situatii in care va fi necesar sa ne indreptam catre un astfel de profesionist, de exemplu atunci cand primim o donatie, luam parte intr-o mostenire sau finalizam o afacere importanta.

Rolul acestui articol este de a va prezenta informatii de care veti avea nevoie asa incat sa nu aveti surprize in relatia dintre un client si un notar. Este esential sa stim ca acesta are obligatia de a fi impartial, si trebuie sa controleze legalitatea unor procese sau tranzactii – inainte de a le autentifica sau de a legaliza documente, motiv pentru care exista si situatii in care acesta poate refuza sa execute un demers.

Legea cu numarul 36, publicata in 12 mai 1995, impreuna cu modificarile si completarile ulterioare, reglementeaza activitatea notarilor publici .

Obligatia cea mai importanta

Asa cum a fost mentionat inca de la inceput, principalul rol al unui notar este acela de a verifica legalitatea actelor prezentate, a unei tranzactiei care urmeaza sa aiba parte si de a se asigura ca legea este respectata pe intreaga durata a operatiunilor. Mai mult, el trebuie sa se asigure ca toti cei implicati au inteles foarte bine tot ceea ce presupun documentele pe care urmeaza sa le semneze, si ca fac acest lucru din proprie vointa, fara a fi obligati de altcineva.

Avand in vedere ca prestatorul a urmat cursurile unei Facultati de Drept, acesta este obligat sa detina informatiile adecvate conform legii asa incat sa poata oferi un raspuns in orice speta de natura juridica. Este esential ca in situatia in care nu ati inteles ceva, sau aveti o nelamurire, sa solicitati informatii suplimentare de la prestator, si sa nu mergeti mai departe atat timp cat nu intelegeti imaginea de ansamblu.

Este mult mai indicat sa adresati cateva intrebari suplimentare, si sa pricepeti in detaliu toti pasii pe care urmeaza sa ii faceti, decat sa aveti nedumeriri, sau sa considerati ca sunteti defavorizat. Notarul este obligat sa adopte un comportament impartial, si sa ia toate deciziile in conformitate cu prevederile legale.

Modul de reglementare al activitatii unui birou notarial conform legii

Este foarte important sa cunoasteti faptul ca notarul nu are dreptul de incheia orice fel de inscrisuri, si este constrans de catre lege sa nu dea curs unui anumit proces in momentul in care observa ca acesta nu respecta legile care sunt in vigoare. In cazul in care un act nu respecta legislatia sau contravine moralitatii si profesionistul hotaraste sa finalizeze operatiunea, acesta poate fi anchetat de catre organele legii, si rezultatul poate conduce la un dosar penal.

Documentele care pot fi intocmite la un cabinet notarial

Acum ca am expus modalitatea in care e necesar sa procedeze un profesionist din acest domeniu, si ce obligatii si drepturi are acesta, vom enumera si inscrisurile pe care acesta are voie sa le alcatuiasca.

Asadar, un notar Vaslui are imputernicirea de a proba autenticitatea semnaturilor prezentate, si de a le legaliza, de a examina si autentifica sigilii, de a hotari daca pentru un inscris se poate da data certa, de a legaliza traduceri si copii dupa inscrisuri, de a certifica diferite fapte, de a elibera diferite tipuri de procuri, de a intocmi si pastra testamente, de a realiza mosteniri, de a pastra inscrisuri, documente si acte in siguranta, si de a elibera duplicate la cererea partilor.