Cautati un notar din Zalau, si un cost cat mai atractiv este prioritar pentru D-voastra?

Prin intermediul formularului de mai jos aveti oportunitatea de a obtine cea mai buna oferta de pret de la 5 notari locali cu ajutorul platformei Expert24. Gratuit, comod si avantajos – Doar completati formularul si veti primi rapid oferta.

(*:completarea formularului nu produce nici o obligatie pt Dvs, ci constituie doar o cerere de oferta – puteti oricand sa solicitati oferte de pret de la alti prestatori)

 

Formular cerere de oferta

 

 

Obtineti rapid oferta de la notari si cabinete notariale din Zalau

 

 

  • Alegeti oferta care se aliniaza cu suma alocata de dumneavoastra
  • Primiti oferta fara nici un cost si fara obligatii
  • Consumati mai putini bani, energie si timp
  • Primiti oferta rapid

 

 
 

Cu toate ca uneori nu dorim sa facem cheltuieli nedorite, pot aparea cazuri in care legislatia ne determina sa folosim serviciile unui notar public Zalau. In cele mai multe situatii vom face acest lucru in clipa in care cumparam sau vindem o locuinta sau un teren. Mai sunt si alte situatii in care vom avea nevoie sa folosim serviciile unui astfel de profesionist, de exemplu in acele momente cand ni se ofera o donatie, suntem parte intr-o mostenire sau finalizam o afacere de mare valoare.

Scopul acestui articol este de a va oferi informatii de care aveti nevoie in tot ceea ce priveste relatia dintre dumneavoastra ca si client si un notar pe care il alegeti. Este foarte important sa stim ca acesta este obligat sa fie impartial, si trebuie sa examineze legalitatea unor contracte de vanzare-cumparare – inainte de a le autentifica sau de a legaliza documente, asadar nu trebuie sa fim surprinsi daca acesta refuza un demers.

Legea cu numarul 36, publicata in 12 mai 1995, impreuna cu modificarile si completarile ulterioare, reglementeaza activitatea notarilor publici .

Cea mai importanta obligatie

Asa cum a fost mentionat inca de la inceput, rolul principal al unui notar este acela de a verifica daca actele prezentate sunt legale, daca tranzactia care are loc respecta normele in vigoare si daca pe parcursul operatiunilor legislatia nu este incalcata. In plus, el trebuie sa se asigure ca toti cei implicati au inteles foarte bine informatiile transmise pe baza documentelor, si ca vor sa semneze, fara a fi fortati de o terta persoana.

Luand in considerare ca prestatorul a urmat cursurile unei Facultati de Drept, acesta trebuie sa detina informatiile necesare din punct de vedere legal pentru a putea oferi raspunsurile necesare la orice intrebare sensibile din punct de vedere juridic. Este esential ca atunci cand nu ati inteles ceva, sau aveti o nelamurire, sa cereti informatii suplimentare de la prestator, si sa nu luati o hotarare pana cand lucrurile nu sunt clare.

Este recomandat sa adresati cateva intrebari aditionale, si sa pricepeti in detaliu toti pasii pe care urmeaza sa ii faceti, decat sa aveti nedumeriri, sau sa considerati ca vi se face o defavoare. Notarul trebuie sa adopte o atitudine impartiala, si sa ia decizii doar pe baza reglementarilor legale existente.

Reglementarea activitatilor notariale in litera legii

Este foarte important sa aveti la cunostinta ca notarul nu are voie sa incheie orice fel de inscrisuri, si are obligatia sa nu duca la bun sfarsit un anumit proces in momentul in care sesizeaza ca acesta incalca reglementarile legale existente. In momentul in care un act nu respecta legislatia sau alte obiceiuri morale si profesionistul hotaraste sa finalizeze operatiunea, acesta poate fi anchetat de catre cei care au acest drept in justitie, si se poate ajunge chiar si la o condamnare penala.

Tipurile de acte care pot fi intocmite la un cabinet notarial

Acum ca am discutat despre modalitatea in care trebuie sa actioneze un profesionist din acest domeniu, si care sunt obligatiile si drepturile acestuia, vom prezenta si inscrisurile pe care acesta are imputernicire sa le elaboreze.

Asadar, un notar Zalau are dreptul de a verifica autenticitatea unei semnaturi si de a o legaliza, de a examina si legaliza sigilii, de a verifica inscrisurile prezentate, si a le da data certa, de a legaliza copii dupa diverse inscrisuri si traduceri, de a certifica diferite fapte, de a elibera diferite tipuri de procuri, de a intocmi si pastra testamente, de a realiza mosteniri, de a pastra inscrisuri, documente si acte in siguranta, si nu in ultimul rand, de a elibera duplicate, la cerere, dupa documente ce au fost intocmite in trecut.