Cautati un notar din Zalau, si un cost cat mai atractiv este important pentru dumneavoastra?

Prin completarea formularului de mai jos puteti obtine cea mai buna oferta de pret de la 5 notari locali cu ajutorul platformei Expert24. Gratuit, facil si avantajos – Doar completati formularul si veti primi rapid oferta.

(*:completarea formularului nu produce nici o obligatie pt Dvs, ci constituie doar o cerere de oferta – puteti oricand sa solicitati oferte de pret de la alti prestatori)

 

Formular cerere de oferta

 

 

Obtineti rapid oferta de la notari si cabinete notariale din Zalau

 

 

  • Alegeti tariful care se aliniaza cu bugetul proiectat de dumneavoastra
  • Obtineti oferta complet gratuit si fara a fi obligat la ceva
  • Consumati mai putini bani, energie si timp
  • Primiti oferta rapid

 

 
 

Chiar daca uneori nu vrem sa cheltuim in plus, sunt cazuri in care reglementarile legale ne obliga sa apelam la serviciile unui notar public Zalau. De cele mai multe ori vom face acest lucru in momentul in care achizitionam sau vindem o proprietate sau un imobil. Mai apar si alte cazuri in care va trebui sa apelam la un astfel de profesionist, de exemplu atunci cand ni se ofera o donatie, luam parte intr-o mostenire sau finalizam o afacere importanta.

Rolul acestui articol este de a va prezenta informatii de care aveti nevoie pentru a cunoaste toate aspectele relatiei dintre client si notar. Este foarte important sa avem la cunostinta faptul ca acesta trebuie sa fie impartial, si trebuie sa examineze legalitatea unor afaceri sau tranzactii financiare – inainte de a le autentifica sau de a legaliza documente, asadar exista si situatii in care acesta poate refuza sa execute un demers.

Legea cu numarul 36, publicata in 12 mai 1995, impreuna cu modificarile si completarile ulterioare, reglementeaza activitatea notarilor publici .

Cea mai importanta obligatie

Asa cum am specificat de la inceput, principalul rol al unui notar este acela de a verifica legalitatea actelor prezentate, a unei tranzactiei care urmeaza sa aiba parte si de a se asigura ca legea este respectata pe intreaga durata a operatiunilor. Mai mult, el trebuie sa se asigure ca toti cei care iau parte in proces au inteles complet informatiile transmise pe baza documentelor, si ca vor sa semneze, fara a fi fortati de o terta persoana.

Considerand ca prestatorul a urmat cursurile unei Facultati de Drept, acesta trebuie sa detina informatiile necesare conform legii pentru a putea raspunde in toate situatiile sensibile din punct de vedere juridic. Este foarte important ca in situatia in care ceva nu va este clar, sa solicitati informatii aditionale de la prestator, si sa nu mergeti mai departe atat timp cat nu intelegeti imaginea de ansamblu.

Este recomandat sa puneti doua intrebari suplimentare, si sa intelegeti in detaliu toti pasii pe care urmeaza sa ii faceti, decat sa aveti nedumeriri, sau sa considerati ca sunteti defavorizat. Notarul este obligat sa adopte o atitudine echidistanta, si sa ia decizii doar pe baza reglementarilor legale existente.

Activitatile unui cabinet notarial conform reglementarilor legislative existente

Este foarte important sa cunoasteti faptul ca notarul nu detine dreptul de a finaliza toate tipurile de documente, si este obligat sa nu duca la bun sfarsit un anumit proces atunci cand constata ca acesta incalca reglementarile legale existente. In situatia in care un inscris nu respecta legislatia sau bunele moravuri si profesionistul duce la bun sfarsit procedura, exista posibilitatea ca acesta sa fie anchetat de catre organele legii, si rezultatul poate conduce la un dosar penal.

Tipurile de acte care pot fi intocmite la notariat

Acum ca am expus modul in care trebuie sa se comporte un profesionist din acest domeniu, si care sunt obligatiile si drepturile acestuia, vom mentiona si inscrisurile pe care acesta are voie sa le elaboreze.

Astfel, un notar Zalau are dreptul de a proba autenticitatea semnaturilor prezentate, si de a le legaliza, de a verifica si legaliza sigilii, de a verifica inscrisurile prezentate, si a le da data certa, de a legaliza copii dupa diverse inscrisuri si traduceri, de a certifica diferite fapte, de a elibera diferite tipuri de procuri, de a intocmi si pastra testamente, de a realiza mosteniri, de a pastra inscrisuri, documente si acte in siguranta, si nu in ultimul rand, de a elibera duplicate, la cerere, dupa documente ce au fost intocmite in trecut.