Aveti nevoie de asistenta unui psiholog in Alba Iulia, si doriti o cotatie de pret pentru problema Dvs?

Completati formularul de mai jos pentru a obtine cea mai buna oferta de pret de la 5 psihologi din orasul Dvs, prin intermdiul platformei Expert24! Gratuit, rapid, confortabil, avantajos – Tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul cu datele cazului Dvs particular!

(*Util de stiut: completarea formularului nu produce nici o obligatie pt Dvs, ci constituie doar o cerere de oferta – puteti oricand contacta alti specialisti pentru ofertare)

Formular cerere de oferta

 

Obtineti oferte de la psihologi din Alba Iulia

   

 • Selectati un tarif potrivit pt bugetul Dvs
 • Profitati de simplitate si comoditate
 • Economisiti energie, timp si bani
 • Obtineti oferta complet gratuit

   

In ce fel poate fi ales un psiholog care e potrivit pentru problema ta specifica?

Deciderea asupra unui psiholog Alba Iulia este o decizie cu greutate, pentru ca alegerea persoanei potrivite poate deveni o parte importanta a revitalizarii vietii tale si totodata a mentinerii bunastarii emotionale. In momentul in care stii ce sa cauti si pricepi ce mai exact s-ar potrivi cel mai bine problemelor tale specifice, deciderea asupra unui profesionist se poate dovedi un start benefic si constructiv pe calea spre o sanatate emotionala mai buna.

Mai exact, ce anume face un psiholog valoros?

Un psiholog nu va fi o persoana apropiata care iti analizeaza problemele si apoi iti da sfaturi. In schimb, profesionistul potrivit te va sustine sa depistezi si sa remodelezi aspecte precum obiceiurile de gandire negative si/sau comportamentele nefavorabile, si in acelasi timp ce te va accepta asa cum esti. Un expert competent te va ajuta sa devii o versiune mai avansata a ta fara sa te judece pentru complicatiile sau situatia ta specifica.

A fi pretentios cand faci alegerea te va sprijini sa te folosesti la maximum de timpul alocat pentru terapie. Bineinteles, este esential sa alegi un psiholog care detine acreditari recunoscute, dar si abilitati sociale eficace care sa duca la o relatie de incredere impreuna cu sentimentul ca se progreseaza.

Care sunt semnele ca e recomandat sa ma gandesc la terapie?

Daca incepi sa consideri ca nu esti sigur de urmatori tai pasi, sau cum ar fi bine sa procedezi, sau esti nesigur si coplesit legat de felul in care te simti, poti sa iei in calcul terapia cu un psiholog. Acest pas este pentru toti cei care vor sa faca munca necesara pentru a iesi dintr-o intamplare neplacuta. Multi oameni iau in calcul terapia atunci cand incep sa simta panica, dar nu e nevoie sa ajungi la fundul gropii pentru a te bucura de avantajele terapiei. Daca ai de-a face cu stres, anxietate, depresie, probleme de dispozitie, probleme de familie, probleme de cuplu sau orice fel de tranzitie in viata, vei descoperi ca discutia cu un terapeut iti poate aduce beneficii semnificative.

In continuare gasesti cele mai frecvente indicii ca e timpul sa gasesti un terapeut:

 • Experimentezi confuzie;
 • Ti-ai pierdut siguranta de sine;
 • Eviti oameni, diverse locuri sau situatii;
 • Alimentatia si somnul tau s-au schimbat in mod negativ;
 • Te simti coplesit/a
 • Esti agitat(a);
 • Dispozitie proasta;
 • Simti ca nu mai ai timp pentru tine.

Ce sa cauti la un psiholog

In momentul in care iei o hotarare vis-a-vis de un terapeut, exista numerosi parametri care afecteaza gasirea celei mai bune potriviri, incluzand aici specialitatea, personalitatea, costul si programarea.

Dintre toate caracteristicile implicate in decizia asupra unui terapeut, gasirea unui profesionist cu care ai chimie este probabil cel mai important. Mii de studii arata ca o compatibilitate solida intre psiholog si client este decisiva pentru o terapie de succes. O relatie reala si de sustinere se sprijina pe mai multi factori, printre care:

 • Personalitati ce sunt compatibile: O conexiune pozitiva (dar nu o prietenie) cu psihologul pe care il alegi este cruciala. Acest lucru este deseori experimentat ca un sentiment de raport.
 • Incredere: E nevoie sa existe suficienta incredere in terapeutul tau pentru a putea discuta despre sentimentele, gandurile si comportamentele tale, chiar daca unele din acestea sunt infricosatoare sau dureroase.
 • Autenticitate: Un psiholog de valoare este autentic si onest, demonstrand cunostinte, insa evitand jargonul specific domeniului (apare ca un expert, dar nu ca un individ atotstiutor).
 • Comunicare pozitiva: profesionistul ar trebui sa fie capabil sa comunice deschis si cu empatie chiar si in acele dati cand iti sugereaza zone unde mai ai loc sa te dezvolti.
 • Preferinte proprii si nivel de confort: rezultatele cele mai bune isi fac aparitia atunci cand clientul se simte conectat si confortabil cu expertul ales.
 • Apreciere pozitiva neconditionata: Un psiholog Alba Iulia priceput te pretuieste si crede nemijlocit in capacitatea ta de a avansa (in loc sa te eticheteze ca distrus sau dependent).