Cautati un psiholog in Alexandria, si doriti o cotatie de pret pentru situatia Dvs?

Completati formularul de mai jos pentru a obtine cea mai buna oferta de pret de la 5 psihologi din orasul Dvs, prin intermdiul platformei Expert24! Gratuit, rapid, confortabil, avantajos – Tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul cu datele cazului Dvs particular!

(*Util de stiut: completarea formularului nu produce nici o obligatie pt Dvs, ci constituie doar o cerere de oferta – puteti oricand contacta alti specialisti pentru ofertare)

Formular cerere de oferta

 

Obtineti oferte de la psihologi din Alexandria

 • Selectati un tarif potrivit pt bugetul Dvs
 • Profitati de simplitate si comoditate
 • Economisiti energie, timp si bani
 • Obtineti oferta complet gratuit

In ce fel poate fi ales un psiholog care se potriveste cu situatia ta specifica?

Alegerea unui psiholog Alexandria este o decizie semnificativa, pentru ca alegerea unui specialist potrivit poate fi o parte importanta a recuperarii vietii tale precum si a pastrarii bunastarii emotionale. In momentul in care te-ai decis dupa ce sa te uiti si pricepi ce anume s-ar potrivi cel mai bine cu situatia ta particulara, alegerea unui expert in domeniu poate constitui un impuls benefic si constructiv pe calea catre o sanatate emotionala mai rezistenta.

Ce face un psiholog competent?

Un psiholog nu trebuie sa fie un prieten care iti asculta necazurile si dupa te sfatuieste. Ba dimpotriva, expertul potrivit te va asista sa depistezi si sa remodelezi aspecte precum obiceiurile de gandire negative si/sau comportamentele neproductive, si in acelasi timp ce te va accepta pentru ceea ce esti tu. Un specialist bun te va sustine sa devii o forma mai avansata a ta fara sa te judece pentru incurcaturile sau situatia ta particulara.

A fi pretentios cand te decizi iti va folosi sa beneficiezi la maximum de timpul dedicat pentru terapie. Este important sa mergi pe mana unui psiholog care are acreditari recunoscute, dar si abilitati interpersonale eficace care sa construiasca un climat de incredere precum si sentimentul ca se progreseaza.

Cand ar trebui sa iau in considerare terapia?

Atunci cand incepi sa consideri ca nu esti atat de sigur de urmatori tai pasi, sau ce trebuie sa faci, sau esti nesigur si coplesit cu privire la felul in care te simti, poti sa iei in considerare terapia cu un psiholog. Aceasta este recomandata pentru toti cei care doresc sa faca tot ce trebuie pentru a lasa in urma o intamplare grea. Multa lumea ia in calcul terapia abia atunci cand apare panica, dar nu trebuie sa ajungi la fundul gropii pentru a te bucura de beneficiile terapiei. Daca experimentezi stres, anxietate, depresie, probleme de dispozitie, probleme in relatie, probleme in familie sau orice fel de tranzitie in viata, atunci o discutie cu un terapeut iti poate aduce beneficii semnificative.

In continuare gasesti cele mai frecvente indicii ca ar putea fi timpul sa gasesti un terapeut:

 • Confuzie;
 • Nu esti sigur pe tine;
 • Eviti oameni, diverse locuri sau situatii;
 • Alimentatia si somnul tau s-au schimbat in mod negativ;
 • Te simti coplesit/a
 • Simti frecvent agitatie;
 • Dispozitie proasta;
 • Nu mai ai timp liber deloc.

Ce sa cauti la un psiholog

Atunci cand iei o decizie in legatura cu un terapeut, e bine sa stii ca sunt implicati numerosi parametri care intervin in gasirea celei mai bune potriviri, inclusiv specialitatea, pretul, personalitatea si programarea.

Dintre toate aspectele implicate in selectia unui terapeut, gasirea unuia cu care ai chimie este poate cel mai important. Studiu dupa studiu arata ca o compatibilitate puternica intre psiholog si client este decisiva pentru o terapie de succes. O relatie pozitiva si de sustinere se bazeaza pe mai multi factori, printre care:

 • Personalitati compatibile: O legatura foarte buna (dar nu o prietenie) cu psihologul tau este capitala. Acest aspect este adesea resimtit ca un sentiment de raport.
 • Incredere: E necesar sa ai suficienta incredere in expertul selectionat pentru a discuta despre gandurile, sentimentele si comportamentele tale, chiar si atunci cand unele din acestea sunt infricosatoare sau neplacute.
 • Autenticitate: Un psiholog valoros este onest si autentic, aratand ca are cunostinte, dar ocolind jargonul specific domeniului (apare ca un expert, dar nu ca cineva care le stie pe toate).
 • Comunicare pozitiva: un terapeut ar trebui sa comunice deschis si empatic chiar si atunci cand iti recomanda nise unde poti sa te mai dezvolti.
 • Preferinte proprii si nivel de confort: cea mai buna munca de vindecare are loc atunci cand clientul se simte conectat si confortabil cu profesionistul ales.
 • Apreciere pozitiva neconditionata: Un psiholog Alexandria demn de alegerea ta te pretuieste si e convins in abilitatea ta de a progresa (mai degraba decat sa te eticheteze ca distrus sau dependent).