Aveti nevoie de un psiholog in Arad, si vreti o oferta pentru problema Dvs?

Completati formularul de mai jos pentru a obtine cea mai buna oferta de pret de la 5 psihologi din orasul Dvs, prin intermdiul platformei Expert24! Gratuit, rapid, confortabil, avantajos – Tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul cu datele cazului Dvs particular!

(*Util de stiut: completarea formularului nu produce nici o obligatie pt Dvs, ci constituie doar o cerere de oferta – puteti oricand contacta alti specialisti pentru ofertare)

Formular cerere de oferta

 

Obtineti oferte de la psihologi din Arad

 • Selectati un tarif potrivit pt bugetul Dvs
 • Profitati de simplitate si comoditate
 • Economisiti energie, timp si bani
 • Obtineti oferta complet gratuit

Cum se alege un psiholog potrivit pentru cazul tau particular?

Alegerea unui psiholog Arad este o hotarare semnificativa, deoarece alegerea unui specialist potrivit poate deveni o parte semnificativa a recuperarii vietii tale si a mentinerii bunastarii emotionale. Cand cunosti dupa ce sa te uiti si intelegi ce anume s-ar potrivi cel mai bine cu situatia ta particulara, selectarea unui profesionist poate constitui un impuls pozitiv si productiv pe drumul spre o sanatate emotionala mai buna.

Mai exact, ce anume face un psiholog bun?

Un psiholog nu trebuie sa fie un amic care iti asculta necazurile si apoi iti da sfaturi. Ba dimpotriva, profesionistul potrivit te va asista sa identifici si sa schimbi automatisme precum tiparele de gandire negative si/sau comportamentele nefavorabile, si in acelasi timp ce te va accepta asa cum esti. Un expert priceput te va sustine sa devii o varianta mai avansata a ta fara sa te critice pentru complicatiile sau situatia ta unica.

Sa fi selectiv cand te decizi te va sprijini sa beneficiezi la maximum de timpul dedicat pentru terapie. Bineinteles, este esential sa mergi pe mana unui psiholog care detine acreditari recunoscute, insa si abilitati de dialog eficiente care sa duca la o relatie de incredere reciproca precum si sentimentul ca se progreseaza.

Cand ar trebui sa ma gandesc la terapie?

Atunci cand incepi sa simti ca nu esti sigur de urmatoarea ta miscare, sau cum ar trebui sa actionezi, sau esti nesigur si coplesit legat de felul in care te simti, poti sa iei in considerare terapia cu un psiholog. Acest pas este pentru toti cei care vor sa faca tot ce trebuie pentru a depasi o situatie dificila. Multa lumea ia in considerare terapia doar cand incep sa simta panica, insa nu e nevoie sa ajungi la fundul gropii pentru a te bucura de beneficiile terapiei. Daca ai de-a face cu depresie, anxietate, probleme de dispozitie, stres, probleme de familie, probleme de cuplu sau orice fel de tranzitie in viata, discutia cu un terapeut te poate repune pe picioare.

Iata cele mai frecvente indicii ca poate e momentul sa cauti un terapeut:

 • Experimentezi confuzie;
 • Nu esti sigur pe tine;
 • Eviti oameni, diverse locuri sau situatii;
 • Alimentatia si somnul tau s-au schimbat in mod negativ;
 • Te simti coplesit/a
 • Simti frecvent agitatie;
 • Ai frecvent o dispozitie proasta;
 • Nu mai ai timp liber deloc.

Ce e important la un psiholog

In momentul in care te decizi asupra unui terapeut, e bine sa stii ca sunt implicati multi factori care influenteaza gasirea celei mai bune compatibilitati, incluzand specialitatea, personalitatea, costul si programarea.

Dintre toate caracteristicile implicate in alegerea unui terapeut, gasirea unuia cu care ai chimie este in mod sigur cel mai important. Mii de studii arata ca o compatibilitate puternica intre psiholog si client este decisiva pentru succesul terapiei. O relatie reala si de sustinere se bazeaza pe mai multi factori, printre care:

 • Personalitati ce sunt compatibile: O conexiune foarte buna (dar nu o prietenie) cu psihologul ales este cruciala. Acest lucru este adesea resimtit ca un sentiment de raport.
 • Incredere: Trebuie sa existe suficienta incredere in profesionistul ales pentru a discuta despre sentimentele, gandurile si comportamentele tale, mai ales daca unele din acestea sunt infricosatoare sau neplacute.
 • Autenticitate: Un psiholog de valoare este autentic si onest, demonstrand cunostinte, insa ocolind jargonul specific domeniului (este perceput ca un expert, dar nu ca un individ atotstiutor).
 • Comunicare pozitiva: terapeutii ar trebui sa comunice deschis si calduros chiar si in acele momente cand iti indica zone unde poti sa te mai dezvolti.
 • Preferinte proprii si nivel de confort: cea mai buna munca de vindecare are loc atunci cand clientul se simte conectat si relaxat cu expertul pe care l-a ales.
 • Apreciere pozitiva neconditionata: Un psiholog Arad demn de alegerea ta te pretuieste si crede in abilitatea ta de a evolua (mai degraba decat sa te eticheteze ca distrus sau dependent).