Aveti nevoie de asistenta unui psiholog in Baia Mare, si intentionati sa cautati o cotatie de pret pentru situatia Dvs?

Completati formularul de mai jos pentru a obtine cea mai buna oferta de pret de la 5 psihologi din orasul Dvs, prin intermdiul platformei Expert24! Gratuit, rapid, confortabil, avantajos – Tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul cu datele cazului Dvs particular!

(*Util de stiut: completarea formularului nu produce nici o obligatie pt Dvs, ci constituie doar o cerere de oferta – puteti oricand contacta alti specialisti pentru ofertare)

Formular cerere de oferta

 

Obtineti oferte de la psihologi din Baia Mare

 • Selectati un tarif potrivit pt bugetul Dvs
 • Profitati de simplitate si comoditate
 • Economisiti energie, timp si bani
 • Obtineti oferta complet gratuit

In ce fel alegi un psiholog potrivit pentru situatia ta specifica?

Deciderea asupra unui psiholog Baia Mare este o decizie importanta, deoarece alegerea celui potrivit poate deveni o parte importanta a revitalizarii vietii tale si a conservarii bunastarii emotionale. Cand stii ce sa cauti si intelegi ce mai exact s-ar potrivi cel mai bine problemelor tale specifice, selectarea unui expert in domeniu poate fi un prim pas benefic si constructiv pe traseul spre o sanatate emotionala mai rezistenta.

Ce face un psiholog bun?

Un psiholog nu este un prieten care iti analizeaza problemele si apoi iti da sfaturi. Ba dimpotriva, expertul potrivit te va sustine sa recunosti si sa schimbi automatisme precum modelele de gandire negative si/sau comportamentele nefavorabile, toate astea in timp ce te va accepta pentru ceea ce esti tu. Un practician priceput te va sustine sa devii o varianta mai buna a ta fara sa te critice pentru incurcaturile sau situatia ta particulara.

Sa fi selectiv cand faci alegerea te va sprijini sa profiti la maximum de timpul tau in terapie. Bineinteles, este esential sa alegi un psiholog care are acreditari recunoscute, insa si abilitati de dialog eficace care sa duca la o relatie de incredere reciproca precum si un sentiment de progres.

In ce moment e recomandat sa ma gandesc la terapie?

Daca incepi sa consideri ca nu esti sigur de urmatori tai pasi, sau cum ar trebui sa actionezi, sau esti chiar confuz si coplesit legat de felul in care te simti, poti sa te gandesti la terapia cu un psiholog. Aceasta este pentru toti cei care doresc sa faca tot ce trebuie pentru a depasi o intamplare neplacuta. Multa lumea ia in calcul terapia abia atunci cand apare panica, dar nu e nevoie sa ajungi la fundul gropii pentru a te bucura de beneficiile terapiei. Daca intampini depresie, anxietate, probleme de dispozitie, stres, probleme in relatie, probleme in familie sau orice fel de tranzitie in viata, vei descoperi ca discutia cu un terapeut te poate repune pe picioare.

Mai departe iti prezentam unele indicii ca e timpul sa cauti un terapeut:

 • Confuzie;
 • Ti-ai pierdut siguranta de sine;
 • Evitarea oamenilor, locurilor sau situatiilor;
 • S-au produs modificari in alimentatia si regimul tau de somn;
 • Te simti coplesit/a
 • Esti agitat(a);
 • Experimentezi des dispozitii negative;
 • Nu mai ai timp liber deloc.

La ce sa fim atenti la un psiholog

In momentul in care te decizi asupra unui terapeut, exista multi factori care influenteaza gasirea celei mai bune compatibilitati, inclusiv specialitatea, pretul, personalitatea si programarea.

Dintre toate caracteristicile implicate in decizia asupra unui terapeut, gasirea unei persoane cu care esti compatibil(a) este probabil cel mai important. Studiu dupa studiu arata ca o compatibilitate robusta intre psiholog si client este decisiva pentru succesul terapiei. O relatie adevarata si de sustinere se bazeaza pe mai multi factori, cum ar fi:

 • Personalitati care sunt compatibile: O legatura excelenta (dar nu o prietenie) cu psihologul tau este capitala. Acest lucru este deseori experimentat ca un sentiment de raport.
 • Incredere: Ar trebui sa ai suficienta incredere in profesionistul ales pentru a fi capabil sa conversezi despre gandurile, sentimentele si comportamentele tale, chiar si atunci cand ele sunt infricosatoare sau inconfortabile.
 • Autenticitate: Un psiholog valoros este onest si autentic, aratand ca are cunostinte, insa evitand jargonul specific domeniului (este perceput ca un expert, dar nu ca un individ atotstiutor).
 • Comunicare pozitiva: terapeutii ar trebui sa poate comunica deschis si cu empatie chiar si atunci cand iti recomanda zone unde poti sa iti extinzi cunostiintele.
 • Preferinte proprii si nivel de confort: cea mai buna munca de vindecare are loc atunci cand pacientul este conectat si relaxat cu specialistul asupra caruia s-a decis.
 • Apreciere pozitiva neconditionata: Un psiholog Baia Mare valoros te pretuieste si crede nemijlocit in capacitatea ta de a avansa (mai degraba decat sa te eticheteze ca distrus sau dependent).