Cautati un psiholog in Botosani, si vreti o cotatie de pret pentru situatia Dvs?

Completati formularul de mai jos pentru a obtine cea mai buna oferta de pret de la 5 psihologi din orasul Dvs, prin intermdiul platformei Expert24! Gratuit, rapid, confortabil, avantajos – Tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul cu datele cazului Dvs particular!

(*Util de stiut: completarea formularului nu produce nici o obligatie pt Dvs, ci constituie doar o cerere de oferta – puteti oricand contacta alti specialisti pentru ofertare)

Formular cerere de oferta

 

Obtineti oferte de la psihologi din Botosani

 • Selectati un tarif potrivit pt bugetul Dvs
 • Profitati de simplitate si comoditate
 • Economisiti energie, timp si bani
 • Obtineti oferta complet gratuit

Cum se alege un psiholog potrivit pentru problema ta specifica?

Alegerea unui psiholog Botosani este o decizie cu greutate, intrucat alegerea celui potrivit poate deveni o parte semnificativa a revitalizarii vietii tale precum si a pastrarii bunastarii emotionale. Atunci cand stii ce sa cauti si pricepi ce anume s-ar potrivi cel mai bine cu problemele tale particulare, deciderea asupra unui specialist se poate dovedi un prim pas pozitiv si cu impact pe drumul spre o sanatate emotionala mai buna.

Mai exact, ce anume face un psiholog valoros?

Un psiholog nu este un prieten care iti analizeaza problemele si incearca sa-ti dea sfaturi. Dimpotriva, expertul potrivit te va asista sa recunosti si sa inlocuiesti automatisme precum tiparele de gandire negative si/sau comportamentele problematice, si in acelasi timp ce te va accepta pentru ceea ce esti tu. Un practician bun te va sustine sa evoluezi intr-o versiune mai buna a ta fara a te judeca pentru complicatiile sau situatia ta specifica.

A fi pretentios cand faci alegerea iti va folosi sa profiti la maximum de timpul alocat pentru terapie. Bineinteles, este esential sa alegi un psiholog care detine acreditari recunoscute, insa si abilitati de dialog eficiente care sa construiasca o relatie de incredere reciproca si sentimentul ca se progreseaza.

Care sunt semnele ca e indicat sa iau in considerare terapia?

Cand incepi sa crezi ca nu esti foarte sigur de urmatoarea ta miscare, sau cum ar fi bine sa procedezi, sau esti complet confuz si coplesit cu privire la felul in care te simti, poti sa te gandesti la terapia cu un psiholog. Terapia este recomandata pentru toti cei care vor sa faca tot ceea ce este necesar pentru a depasi o intamplare neplacuta. Multe persoane iau in considerare terapia doar cand incep sa simta panica, cu toate acestea nu trebuie sa ajungi la fundul gropii pentru a te bucura de rezultatele terapiei. Daca intampini stres, anxietate, depresie, probleme de dispozitie, probleme in cadrul familiei, probleme in relatia de cuplu sau orice fel de tranzitie in viata, vei descoperi ca discutia cu un terapeut iti poate aduce beneficii semnificative.

Iata unele semnale ca poate e momentul sa cauti un terapeut:

 • Te simti confuz;
 • Nu esti sigur pe tine;
 • Eviti oameni, diverse locuri sau situatii;
 • Alimentatia si somnul tau s-au schimbat in mod negativ;
 • Te simti coplesit/a
 • Simti frecvent agitatie;
 • Ai frecvent o dispozitie proasta;
 • Esti prea ocupat(a).

La ce sa fim atenti la un psiholog

In momentul in care iei o hotarare vis-a-vis de un terapeut, sunt prezenti numerosi parametri care influenteaza gasirea celei mai bune potriviri, incluzand aici specialitatea, pretul, personalitatea si programarea.

Dintre toti factorii implicati in alegerea unui terapeut, gasirea unei persoane cu care esti compatibil(a) este in mod sigur cel mai important. Studiu dupa studiu arata ca o compatibilitate robusta intre psiholog si client este capitala pentru succesul terapiei. O relatie pozitiva si de sustinere e fundamentata pe mai multi factori, printre care:

 • Personalitati compatibile: O legatura pozitiva (dar nu o prietenie) cu psihologul tau este cruciala. Acest aspect este deseori mentionat ca un sentiment de raport.
 • Incredere: Ar trebui sa existe suficienta incredere in expertul selectionat pentru a fi capabil sa conversezi despre gandurile, sentimentele si comportamentele tale, mai ales daca unele din acestea sunt de temut sau inconfortabile.
 • Autenticitate: Un psiholog valoros este autentic si onest, demonstrand cunostinte, insa omitand jargonul specific domeniului (este perceput ca un expert, insa nu ca cineva care le stie pe toate).
 • Comunicare pozitiva: terapeutii ar trebui sa fie capabil sa comunice deschis si cu caldura chiar si atunci cand iti recomanda zone unde mai ai loc sa te dezvolti.
 • Preferinte proprii si nivel de confort: cea mai buna munca de vindecare are loc atunci cand pacientul este conectat si perfect relaxat cu specialistul ales.
 • Apreciere pozitiva neconditionata: Un psiholog Botosani demn de alegerea ta are incredere in tine si crede nemijlocit in abilitatea ta de a avansa (mai degraba decat sa te considere distrus sau dependent).