Aveti nevoie de asistenta unui psiholog in Bucuresti, si doriti o cotatie de pret pentru situatia Dvs?

Completati formularul de mai jos pentru a obtine cea mai buna oferta de pret de la 5 psihologi din orasul Dvs, prin intermdiul platformei Expert24! Gratuit, rapid, confortabil, avantajos – Tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul cu datele cazului Dvs particular!

(*Util de stiut: completarea formularului nu produce nici o obligatie pt Dvs, ci constituie doar o cerere de oferta – puteti oricand contacta alti specialisti pentru ofertare)

Formular cerere de oferta

 

Obtineti oferte de la psihologi din Bucuresti

 • Selectati un tarif potrivit pt bugetul Dvs
 • Profitati de simplitate si comoditate
 • Economisiti energie, timp si bani
 • Obtineti oferta complet gratuit

In ce fel alegi un psiholog potrivit pentru situatia ta specifica?

Selectia unui psiholog Bucuresti este o decizie semnificativa, intrucat alegerea unui specialist potrivit poate deveni o parte esentiala a recuperarii vietii tale si a conservarii bunastarii emotionale. In momentul in care te-ai decis dupa ce sa te uiti si intelegi ce anume s-ar potrivi cel mai bine cu problemele tale particulare, selectarea unui profesionist poate constitui un impuls benefic si constructiv pe drumul spre o sanatate emotionala mai solida.

Mai exact, ce anume face un psiholog valoros?

Un psiholog nu trebuie sa fie o persoana apropiata care iti asculta necazurile si incearca sa-ti dea sfaturi. In schimb, profesionistul potrivit te va ajuta sa recunosti si sa remodelezi lucruri precum tiparele de gandire negative si/sau comportamentele problematice, in timp ce te va accepta pentru ceea ce esti tu. Un specialist competent te va sustine sa evoluezi intr-o varianta mai imbunatatita a ta fara a te judeca pentru problemele sau situatia ta unica.

Sa fi selectiv cand te decizi te va ajuta sa profiti la maximum de timpul tau in terapie. Evident, este recomandat sa mergi pe mana unui psiholog care are acreditari recunoscute, dar si abilitati sociale eficiente care sa duca la un climat de incredere precum si un sentiment de progres.

Cand e recomandat sa iau in calcul terapia?

Daca incepi sa crezi ca nu esti sigur de urmatori tai pasi, sau cum ar trebui sa actionezi, sau esti chiar confuz si coplesit legat de felul in care te simti, poti sa iei in calcul terapia cu un psiholog. Acest pas este pentru toti cei care vor sa faca tot ceea ce este necesar pentru a depasi o intamplare grea. Multa lumea ia in considerare terapia abia atunci cand incep sa simta panica, cu toate acestea nu trebuie sa ajungi la fundul gropii pentru a te bucura de rezultatele terapiei. Daca ai de-a face cu stres, anxietate, depresie, probleme de dispozitie, probleme in cadrul familiei, probleme in relatia de cuplu sau orice fel de tranzitie in viata, vei descoperi ca discutia cu un terapeut te poate ajuta cu adevarat.

Iata cateva semnale ca ar putea fi timpul sa cauti un terapeut:

 • Te simti confuz;
 • Incertitudine in tine;
 • Eviti oameni, diverse locuri sau situatii;
 • Alimentatia si somnul tau s-au schimbat in mod negativ;
 • Te simti coplesit/a
 • Esti agitat(a);
 • Experimentezi des dispozitii negative;
 • Simti ca nu mai ai timp pentru tine.

Ce sa cauti la un psiholog

Atunci cand iei o decizie asupra unui terapeut, e bine sa stii ca sunt implicati numerosi parametri care intervin in gasirea celei mai bune potriviri, incluzand aici personalitatea, specializarea, tarifele si programarea.

Dintre toate caracteristicile implicate in selectia unui terapeut, gasirea unei persoane cu care ai chimie este in mod sigur cel mai important. Studiu dupa studiu arata ca o compatibilitate puternica intre psiholog si client este decisiva pentru o terapie cu rezultate. O relatie pozitiva si de sustinere se sprijina pe mai multi factori, cum sunt urmatorii:

 • Personalitati ce sunt compatibile: O legatura foarte buna (dar nu o prietenie) cu psihologul ales este cruciala. Acest lucru este deseori experimentat ca un sentiment de raport.
 • Incredere: Ar trebui sa fie creata suficienta incredere in profesionistul ales pentru a putea discuta despre gandurile, sentimentele si comportamentele tale, chiar daca acestea sunt de temut sau neplacute.
 • Autenticitate: Un psiholog bun este onest si autentic, aratand ca are cunostinte, insa ocolind jargonul specific domeniului (este perceput ca un expert, insa nu ca cineva care le stie pe toate).
 • Comunicare pozitiva: un terapeut ar trebui sa poate comunica deschis si calduros chiar si atunci cand iti indica domenii unde mai ai loc sa te dezvolti.
 • Preferinte proprii si nivel de confort: cea mai buna munca de vindecare are loc atunci cand clientul se simte conectat si perfect relaxat cu specialistul asupra caruia s-a decis.
 • Apreciere pozitiva neconditionata: Un psiholog Bucuresti experimentat te pretuieste si crede in abilitatea ta de a progresa (mai degraba decat sa te eticheteze ca distrus sau dependent).