Aveti nevoie de asistenta unui psiholog in Focsani, si intentionati sa cautati o cotatie de pret pentru situatia Dvs?
Completati formularul de mai jos pentru a obtine cea mai buna oferta de pret de la 5 psihologi din orasul Dvs, prin intermdiul platformei Expert24! Gratuit, rapid, confortabil, avantajos – Tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul cu datele cazului Dvs particular!
(*Util de stiut: completarea formularului nu produce nici o obligatie pt Dvs, ci constituie doar o cerere de oferta – puteti oricand contacta alti specialisti pentru ofertare)
Obtineti oferte de la psihologi din Focsani
- Selectati un tarif potrivit pt bugetul Dvs
- Profitati de simplitate si comoditate
- Economisiti energie, timp si bani
- Obtineti oferta complet gratuit
In ce fel alegi un psiholog care e potrivit pentru situatia ta specifica?
Selectia unui psiholog Focsani este o hotarare importanta, intrucat alegerea persoanei potrivite poate fi o parte esentiala a recuperarii vietii tale si totodata a conservarii bunastarii emotionale. In momentul in care cunosti ce sa cauti si ai inteles ce anume s-ar potrivi cel mai bine problemelor tale specifice, selectarea unui specialist poate fi un prim pas pozitiv si cu impact pe traseul spre o sanatate emotionala mai buna.
Ce anume face un psiholog bun?
Un psiholog nu este o persoana apropiata care te asculta si apoi iti da sfaturi. Ba dimpotriva, expertul potrivit te va asista sa recunosti si sa schimbi lucruri precum tiparele de gandire negative si/sau comportamentele neproductive, toate astea in timp ce te va accepta asa cum esti. Un specialist priceput te va ajuta sa evoluezi intr-o forma mai avansata a ta fara sa te judece pentru incurcaturile sau situatia ta particulara.
Sa fi selectiv in alegerea ta te va sprijini sa beneficiezi la maximum de timpul dedicat pentru terapie. Evident, este recomandat sa mergi pe mana unui psiholog care detine acreditari recunoscute, dar si abilitati interpersonale eficace care sa construiasca o relatie de incredere precum si sentimentul ca se produce un progres.
In ce moment ar trebui sa iau in considerare terapia?
Cand incepi sa consideri ca nu esti foarte sigur de urmatori tai pasi, sau ce trebuie sa faci, sau esti complet confuz si coplesit legat de felul in care te simti, poti sa iei in considerare terapia cu un psiholog. Acest pas este pentru toti cei care doresc sa faca tot ce trebuie pentru a lasa in urma o intamplare neplacuta. Multe persoane iau in calcul terapia doar cand incep sa simta panica, dar nu e necesar sa ajungi la fundul gropii pentru a te bucura de beneficiile terapiei. Daca ai de-a face cu stres, anxietate, depresie, probleme de dispozitie, probleme in relatie, probleme in familie sau orice fel de tranzitie in viata, atunci o discutie cu un terapeut te poate repune pe picioare.
Mai departe iti prezentam cele mai frecvente indicii ca poate e momentul sa iei in calcul vizita la un terapeut:
- Confuzie;
- Nu esti sigur pe tine;
- Evitarea oamenilor, locurilor sau situatiilor;
- Alimentatia si somnul tau s-au schimbat in mod negativ;
- Te simti coplesit/a
- Simti frecvent agitatie;
- Experimentezi des dispozitii negative;
- Nu mai ai timp liber deloc.
La ce sa fim atenti la un psiholog
Cand iei o decizie in legatura cu un terapeut, sunt prezenti multi factori care intervin in gasirea celei mai bune compatibilitati, incluzand specialitatea, pretul, personalitatea si programarea.
Dintre toate caracteristicile implicate in selectia unui terapeut, gasirea unei persoane cu care ai chimie este probabil cel mai important. Mii de studii arata ca o compatibilitate puternica intre psiholog si client este decisiva pentru o terapie cu rezultate. O relatie pozitiva si de sustinere se sprijina pe mai multi factori, cum sunt urmatorii:
- Personalitati compatibile: O conexiune pozitiva (dar nu o prietenie) cu psihologul ales este vitala. Acest aspect este deseori mentionat ca un sentiment de raport.
- Incredere: Ar trebui sa existe suficienta incredere in profesionistul ales pentru a fi capabil sa conversezi despre gandurile, sentimentele si comportamentele tale, chiar daca acestea sunt de temut sau neplacute.
- Autenticitate: Un psiholog valoros este autentic si onest, aratand ca are cunostinte, dar ocolind jargonul specific domeniului (se prezinta ca un expert, insa nu ca un individ care stie totul).
- Comunicare pozitiva: terapeutii ar trebui sa fie capabil sa comunice deschis si empatic chiar si in acele dati cand iti sugereaza nise unde poti sa te mai dezvolti.
- Preferinte proprii si nivel de confort: rezultatele cele mai bune isi fac aparitia atunci cand clientul se simte conectat si relaxat cu specialistul asupra caruia s-a decis.
- Apreciere pozitiva neconditionata: Un psiholog Focsani priceput te pretuieste si crede in capacitatea ta de a avansa (mai degraba decat sa te considere distrus sau dependent).