Cautati un psiholog in sector 1, si vreti o cotatie de pret pentru situatia Dvs?

Completati formularul de mai jos pentru a obtine cea mai buna oferta de pret de la 5 psihologi din orasul Dvs, prin intermdiul platformei Expert24! Gratuit, rapid, confortabil, avantajos – Tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul cu datele cazului Dvs particular!

(*Util de stiut: completarea formularului nu produce nici o obligatie pt Dvs, ci constituie doar o cerere de oferta – puteti oricand contacta alti specialisti pentru ofertare)

Formular cerere de oferta

 

Obtineti oferte de la psihologi din sector 1

 • Selectati un tarif potrivit pt bugetul Dvs
 • Profitati de simplitate si comoditate
 • Economisiti energie, timp si bani
 • Obtineti oferta complet gratuit

Cum se alege un psiholog care e potrivit pentru problema ta specifica?

Selectia unui psiholog sector 1 este o hotarare cu greutate, intrucat alegerea celui potrivit poate constitui o parte semnificativa a redresarii vietii tale precum si a conservarii bunastarii emotionale. Atunci cand te-ai decis ce sa cauti si pricepi ce s-ar potrivi cel mai bine cu problemele tale particulare, selectarea unui specialist se poate dovedi un prim pas pozitiv si cu impact pe traseul catre o sanatate emotionala mai solida.

Ce face un psiholog bun?

Un psiholog nu trebuie sa fie un prieten care te asculta si dupa te sfatuieste. In schimb, profesionistul potrivit te va ajuta sa recunosti si sa schimbi automatisme precum modelele de gandire negative si/sau comportamentele nefavorabile, in timp ce te va accepta pentru ceea ce esti tu. Un expert bun te va sustine sa evoluezi intr-o varianta mai imbunatatita a ta fara sa te judece pentru incurcaturile sau situatia ta particulara.

Sa fi selectiv cand te decizi te va sprijini sa profiti la maximum de timpul alocat pentru terapie. Evident, este recomandat sa mergi pe mana unui psiholog care poseda acreditari recunoscute, dar si abilitati de dialog eficace care sa contribuie la o relatie de incredere reciproca si sentimentul ca se progreseaza.

In ce moment ar trebui sa iau in calcul terapia?

Atunci cand incepi sa consideri ca nu esti atat de sigur de urmatori tai pasi, sau cum ar fi bine sa procedezi, sau esti chiar confuz si coplesit cu privire la felul in care te simti, poti sa iei in calcul terapia cu un psiholog. Acest pas este indicata pentru toate acele persoane care vor sa faca tot ceea ce este necesar pentru a lasa in urma o problema grea. Multe persoane iau in calcul terapia doar cand incep sa simta panica, dar nu e nevoie sa ajungi la fundul gropii pentru a te bucura de avantajele terapiei. Daca experimentezi probleme cu dispozitia, anxietate, depresie, stres, probleme in relatie, probleme in familie sau orice fel de tranzitie in viata, vei descoperi ca discutia cu un terapeut iti poate aduce beneficii semnificative.

Iata cateva semnale ca e timpul sa gasesti un terapeut:

 • Experimentezi confuzie;
 • Incertitudine in tine;
 • Evitarea oamenilor, locurilor sau situatiilor;
 • S-au produs modificari in alimentatia si regimul tau de somn;
 • Te simti coplesit/a
 • Esti agitat(a);
 • Experimentezi des dispozitii negative;
 • Simti ca nu mai ai timp pentru tine.

Ce sa cauti la un psiholog

In momentul in care te decizi asupra unui terapeut, e bine sa stii ca sunt implicati multi factori care afecteaza gasirea celei mai bune compatibilitati, incluzand specialitatea, personalitatea, costul si programarea.

Dintre toti factorii implicati in alegerea unui terapeut, gasirea unuia cu care ai chimie este in mod sigur cel mai important. Mii de studii arata ca o compatibilitate robusta intre psiholog si client este capitala pentru o terapie cu rezultate. O relatie pozitiva si de sustinere se sprijina pe mai multi factori, cum sunt urmatorii:

 • Personalitati compatibile: O legatura foarte buna (dar nu o prietenie) cu psihologul pe care il alegi este cruciala. Acest pas este frecvent resimtit ca un sentiment de raport.
 • Incredere: E necesar sa fie creata suficienta incredere in profesionistul ales pentru a discuta despre gandurile, trairile si comportamentele tale, mai ales daca acestea sunt infricosatoare sau inconfortabile.
 • Autenticitate: Un psiholog de valoare este onest si autentic, aratand ca are cunostinte, dar omitand jargonul specific domeniului (apare ca un expert, dar nu ca un individ care stie totul).
 • Comunicare pozitiva: profesionistul ar trebui sa fie capabil sa comunice deschis si cu empatie chiar si in acele dati cand iti sugereaza zone unde poti sa te mai dezvolti.
 • Preferinte proprii si nivel de confort: rezultatele cele mai bune isi fac aparitia atunci cand clientul se simte conectat si confortabil cu specialistul asupra caruia s-a decis.
 • Apreciere pozitiva neconditionata: Un psiholog sector 1 experimentat are incredere in tine si crede nemijlocit in capacitatea ta de a avansa (mai degraba decat sa te considere distrus sau dependent).