Aveti nevoie de servicii de traduceri in Alba Iulia, iar un tarif cat mai bun este important pentru Dvs?

Prin completarea formularului de mai jos puteti obtine de la platforma Evaluari24 cea mai buna oferta de la 5 profesionisti autorizati locali! Rapid, confortabil, avantajos si gratuit! – La scurt timp dupa completarea si trimiterea formularului veti primi oferta de pret!

(*daca oferta primita nu va satisface, puteti oricand solicita alte oferte de pret de la alti profesionisti)

 

Formular cerere de oferta

 

Obtineti oferte pentru servicii de traduceri autorizate, legalizate, simple si apostile in Alba Iulia

 • Alegeti un pret potrivit pentru bugetul Dvs
 • Obtineti oferta complet gratuit
 • Economisiti energie, timp si bani
 • Lucrati doar cu profesionisti verificati
 • Primiti oferta repede
 • Aveti garantii multiple
 • E atat de simplu si comod

Cum va puteti asigura ca alegeti cel mai bun birou de traduceri de calitate?

Pentru a va dezvolta pe pietele externe, este vital sa traduca la perfectie prezentarea initiala de afaceri, incluzand intre timp, in fiecare situatie in care este potrivit, un numar mare de caracteristici particulare pentru tara in care urmeaza sa activeze. Astfel, colaborarea cu un birou de traduceri Alba Iulia cu multa experienta este esentiala pentru realiza o strategie internationala castigatoare. Pentru a nu avea parte de abateri pe care nu le dorim, vom expune cele mai importante recomandari pentru identificarea unui asociat priceput si cu adevarat profesionist.

Cum trebuie sa arate o traducere de calitate?

Cunoasterea limbii care face obiectul traducerii nu este de ajuns. A se fi nascut in tara tinta nu face din prietenul dvs. francez un traducator profesionist, nici atunci cand planul dvs. se adreseaza limbii materne a amicului dvs. Desigur, pentru un rezultat extraordinar, ortografia, gramatica si sintaxa trebuie sa fie fara greseala. Chiar si asa, cultura tarii a carei limba o urmarim si originea se impune sa fie, in acelasi timp, perfect incorporate. Un birou de traduceri cu experienta este, in acelasi timp, apt sa abordeze cu profesionalist solicitarle in orice domeniu de activitate, indiferent daca se abordeaza nise tehnice, de marketing, juridice, financiare, medicale etc.

Criterii pentru evaluare

Pentru a evita greseli pe care nu ni le dorim, iata cateva conditii pentru descoperirea unui birou de traduceri profesionist. Biroul in cauza este necesar sa respecte:

 • Criterii obiective: ortografia, gramatica, sintaxa si punctuatia este necesar sa fie fara greseala si sa urmeze tot intentia si intonatia date de catre limba sursa.
 • Semantica textului sursa: fara interpretari gresite, omisiuni sau adaugiri. Necesita fidelitatea la ideile originale, in ordinea aleasa initial.
 • Cultura vizata: Se adapteaza textul sursa pentru limba avuta in vedere, asa incat sa fie inteles fara dificultate.

Modul in care alegi un birou de traduceri Alba Iulia profesionist

Iata 3 criterii esentiale pe care trebuie sa le ai in vedere cand faci alegerea:

1. Care este nivelul de experienta?

Studiati site-ul de pe internet sau cautati prin intermediul retelelor sociale. Poate produce referinte bune? Sunt diversi si se potrivesc cu cerintele dvs.? Au feedback de la clienti? Site-ul lor vi se pare profesional? Care este nivelul de experienta al firmei?Are aceasta firma experienta in domeniu?

2. Exista angajati experimentati in echipa?

Pentru a obtine rezultatele scontate, cunostintele obiective ale persoanelor care formeaza echipa sunt esentiale. Exista vreun traducator din echipa care sa detina diplome academice in domeniu? Care este nivelul de experienta al personalului? Au unul sau mai multe domenii de specializare?

3. Se practica tarife competitive?

In cazul in care biroul de traduceri are onorarii deosebit de mici, este aproape sigur ca obisnuiesc sa ofere salarii reduse pentru personal. Acest lucru ar putea insemna unul dintre doua lucruri:

Fie personalul nu este calificat si sunt de acord cu o rata scazuta, deoarece nu au parte de oferte mai mari, sau nu sunt indeajuns de motivati si vor aloca doar un interval redus de timp pentru proiectul dvs., ceea ce va duce la un rezultat de calitate redusa.

In afara de traducatori, un birou are in componenta si manageri de proiect care au rolul de a asigura gestionarea misiunilor si controlul calitatii acestora inainte de a livra rezultatul clientilor lor.

Pentru a alege o firma care se concentreaza pe calitate, nu evitati sa adresati intrebari sau sa realizati cercetari propri. Atunci inca nu sunteti sigur, unele birouri de traduceri pot oferi si probe inainte de semna o colaborare.

Ce servicii de traduceri sunt disponibile?

Servicii de traduceri autorizate Alba Iulia

Aici discutam de traduceri realizate de un traducator care a fost autorizat de Ministerul Justitiei din Romania, si care include semnatura respectiv stampila celui care a realizat proiectul. Proiectele pot fi si acte de stare civila, acte auto, acte economice, acte de studii, acte medicale, acte juridice etc.

Traduceri legalizate Alba Iulia

Aceste proiecte sunt similare traducerilor autorizate, dar includ suplimentar pe ultima fila incheierea de legalizare a unui Notar Public, si acest profesionist e obligat sa pastreze in arhiva specimenul de semnatura al traducatorului autorizat care a facut documentul.

Apostile (traduceri apostilate) Alba Iulia

Atunci cand un act oficial are nevoie sa fie tradus pentru a fi folosit pe teritoriul unui stat semnatar al Conventiei de la Haga, traducerea va trebui recunoscuta. Acest pas presupune ca traducerea sa fie apostilata – adica certificata cu Apostila de la Haga. Aceasta se va aplica de Camera Notarilor Publici.

Interpretariat Alba Iulia

Evident ca si acestea sunt tot servicii de traduceri, insa diferenta e prezenta la calea de comunicare: daca in primele cazuri avem de-a face cu forma scrisa, in cazul interpretariatului lucram cu forma orala, prin viu grai.

Servicii de traduceri simple Alba Iulia

Aceste lucrari nu au aplicata nici o semnatura (a traducatorului autorizat) sau o stampila (a notarului public), si vor fi de regula utilizate la proiecte personale, si nu acte oficiale.

Care sunt cele mai frecvente tipuri de documente traduse?

 • Acte auto: certificat de inmatriculare, carte de identitate, facturi, contract vanzare cumparare si alte acte auto.
 • Acte civile: cazier auto, fiscal, judiciar, acte de identitate, certificate de nastere, deces, casatorie, divort, permise, adeverinte, dar si alte acte personale sau profesionale.
 • Acte / diplome de studii: diploma de absolvire a scolii profesionale, diploma de bacalaureat, certificat de absolvire 8 clase, diploma de absolvire a invatamantului obligatoriu de 10 ani,diploma de licenta, diploma de master, diploma de studii postliceale, foi matricole, diploma de Doctor (PhD), adeverinte care atesta calitatea de student, atestate de echivalare a studiilor, precum si alte acte de studii.
 • Acte / documente medicale: certificate medicale, adeverinte medicale, recomandari medicale, referate/fișe/rapoarte medicale, rezultate examene medicale, buletine de analize, bilet de internare/externare din spital, rezultate analize medicale, precum si alte acte medicale.
 • Acte juridice: contracte de prestari servicii, hotarari, sentinte si decizii judecatoresti, contracte de comodat / inchiriere, procuri/imputerniciri, inscrisuri sub semnatura privata, contracte de vanzare-cumparare, precum si alte acte juridice / consulare / notariale.
 • Acte economice: situatii financiare, planuri de afaceri, chitante, facturi, scrisori bancare, contracte bancare, extrase de cont, adeverinte de venit, precum si alte documente de acest tip.
 • Documente online: magazine online, site-uri e-commerce, pagini web, bloguri, baze de date, aplicatii software, sisteme de facturare, dar si alte documente de pe web.