Aveti nevoie de servicii de traduceri in Bistrita, iar un tarif cat mai bun este important pentru Dvs?

Prin completarea formularului de mai jos puteti obtine de la platforma Expert24 cea mai buna oferta de la 5 profesionisti autorizati locali! Rapid, confortabil, avantajos si gratuit! – La scurt timp dupa completarea si trimiterea formularului veti primi oferta de pret!

(*daca oferta primita nu va satisface, puteti oricand solicita alte oferte de pret de la alti profesionisti)

 

Formular cerere de oferta

 

Obtineti oferte pentru servicii de traduceri autorizate, legalizate, simple si apostile in Bistrita

 • Alegeti un pret potrivit pentru bugetul Dvs
 • Obtineti oferta complet gratuit
 • Economisiti energie, timp si bani
 • Lucrati doar cu profesionisti verificati
 • Primiti oferta repede
 • Aveti garantii multiple
 • E atat de simplu si comod

Cum va puteti asigura ca alegeti cel mai bun birou de traduceri de calitate?

In cazul companiilor care vor sa isi extinda activitatea pe pietele externe, este crucial sa traduca fara greseala discursul original de vanzari, integrand intre timp, de fiecare data cand este oportun, un numar mare de aspecte specifice pentru tara in care urmeaza sa activeze. Astfel, colaborarea cu un birou de traduceri Bistrita cu multa experienta este esentiala pentru realiza o strategie internationala castigatoare. Pentru a nu avea parte de erori nedorite, vom expune cateva sfaturi pentru identificarea unui colaborator priceput si cu adevarat profesionist.

Cum identificam o traducere profesionista?

Cunoasterea limbii traduse nu este suficienta. A se fi nascut in tara in care planuiti extinderea nu face din amicul dvs. francez un traducator experimentat, cu toate ca ideea dvs. se potriveste limbii materne a prietenului dvs. Fireste, pentru un deznodamant excelent, sintaxa, ortografia si gramatica trebuie sa fie ireprosabile. Chiar si asa, cultura poporului a carei limba o urmarim si sursa se impune sa fie, totodata, excelent incluse. Un birou de traduceri profesionist este, in acelasi timp, pregatit sa abordeze cu profesionalist solicitarle pentru fiecare domeniu de activitate, indiferent daca se abordeaza nise tehnice, de marketing, juridice, financiare, medicale etc.

Criterii in vederea evaluarii

Pentru a ocoli greseli inoportune, iata cateva cerinte pentru descoperirea unui birou de traduceri de top. Angajatii biroului este necesar sa respecte:

 • Cerinte obiective: ortografia, gramatica, sintaxa si punctuatia se impune sa fie fara cusur si sa urmeze tot intentia si ritmul date de catre limba sursa.
 • Semantica textului sursa: fara interpretari gresite, omisiuni sau adaugiri. Necesita fidelitatea la ideile originale, in ordinea aleasa initial.
 • Cultura vizata: Se modifica documentul de baza pentru limba avuta in vedere, asa incat sa permita o intelegere facila.

Modul in care alegi un birou de traduceri Bistrita profesionist

Iata 3 criterii importante pentru a alege fara emotii:

1. Ce rezultate a avut biroul?

Verificiati site-ul de pe internet sau realizati cautatri prin intermediul retelelor sociale. Poate produce referinte bune? Au capacitatea de a va satisface cerintele? Ce feedback au oferit clientii anteriori? Arata pagina web intr-un mod profesionist? Care este nivelul de experienta al firmei?Are aceasta firma experienta in domeniu?

2. Exista angajati experimentati in echipa?

Pentru rezultate de calitate, competentele obiective ale celor din echipa sunt esentiale. Detin acestia certificari oficiale academice in domeniul traducerilor? Au o experienta semnificativa? Au unul sau mai multe domenii de specializare?

3. Sunt preturile corecte?

Atunci cand biroul de traduceri are tarife foarte scazute, este evident ca obisnuiesc sa ofere salarii minime pentru personal. Aceasta chestiune se poate sa insemne unul dintre doua lucruri:

Fie angajatii nu au calificarile necesare si accepta o plata redusa, avand in vedere ca nu au parte de oferte mai bune, sau nu sunt destul de motivati si vor oferi doar un interval redus de timp proiectului dvs., ceea ce va conduce la o munca de calitate slaba.

Pe langa traducatori, un birou are si manageri de proiect care asigura gestionarea sarcinilor si controlul caracteristicilor acestora anterior livrarii rezultatului catre clienti.

Pentru a selecta o firma care isi bazeaza munca pe calitate, nu sovaiti sa adresati intrebari sau sa realizati propriile cercetari. In cazul in care inca nu sunteti sigur, un numar mare de birouri de traduceri pot oferi si probe premergator semnarii unei colaborari.

Ce servicii de traduceri puteti angaja?

Servicii de traduceri autorizate Bistrita

Este vorba despre traduceri realizate de un traducator care este autorizat de Ministerul Justitiei din Romania, si prezinta semnatura respectiv stampila profesionistului care a efectuat lucrarea. Proiectele pot fi si acte de stare civila, acte auto, acte economice, acte de studii, acte medicale, acte juridice etc.

Traduceri legalizate Bistrita

Aceste proiecte sunt similare traducerilor autorizate, insa prezinta suplimentar pe ultima fila incheierea de legalizare a unui Notar Public, si acest profesionist trebuie obligatoriu sa aiba in arhiva specimenul de semnatura al traducatorului autorizat care a facut lucrarea.

Apostile (traduceri apostilate) Bistrita

In acele situatii cand un act oficial necesita sa fie tradus pentru folosire pe teritoriul unui stat semnatar al Conventiei de la Haga, traducerea e nevoie sa fie recunoscuta. Acest lucru implica ca traducerea sa fie apostilata – adica certificata cu Apostila de la Haga. Aceasta se va aplica de Camera Notarilor Publici.

Servicii de interpretariat Bistrita

Bineinteles ca si acestea sunt tot servicii de traduceri, insa distinctia apare la calea de comunicare: daca in primul caz avem de-a face cu forma scrisa, in situatia interpretariatului avem de-a face cu forma orala, prin viu grai.

Servicii de traduceri simple Bistrita

Acestea nu prezinta nici o semnatura (a traducatorului autorizat) sau o stampila (a notarului public), si vor fi in mod obisnuit folosite pentru proiecte personale, nu pentru acte oficiale.

Care sunt cele mai frecvente tipuri de documente traduse?

 • Acte auto: contract vanzare cumparare, carte de identitate, facturi, certificate de inmatriculare si alte acte auto.
 • Acte civile: certificate de nastere, casatorie, divort, certific, deces, cazier judiciar, fiscal, auto, act de identitate, permise, adeverinte precum si alte acte profesionale sau personale.
 • Acte / diplome de studii: diploma de absolvire a invatamantului obligatoriu de 10 ani, certificat de absolvire 8 clase, diploma de absolvire a scolii profesionale, diploma de studii postliceale, diploma de bacalaureat, diploma de licenta, foi matricole, diploma de Doctor (PhD), diploma de master, adeverinte care atesta calitatea de student, atestate de echivalare a studiilor, precum si alte acte de studii.
 • Acte / documente medicale: certificate medicale, adeverinte medicale, recomandari medicale, referate/fișe/rapoarte medicale, rezultate examene medicale, buletine de analize, bilet de internare/externare din spital, rezultate analize medicale, precum si alte acte medicale.
 • Acte juridice: contracte de prestari servicii, hotarari, sentinte si decizii judecatoresti, contracte de comodat / inchiriere, procuri/imputerniciri, inscrisuri sub semnatura privata, contracte de vanzare-cumparare, precum si alte acte juridice / consulare / notariale.
 • Acte economice: situatii financiare, planuri de afaceri, chitante, facturi, scrisori bancare, contracte bancare, extrase de cont, adeverinte de venit, precum si alte documente de acest tip.
 • Documente online: magazine online, site-uri e-commerce, pagini web, bloguri, baze de date, aplicatii software, sisteme de facturare, dar si alte documente de pe web.