Aveti nevoie de servicii de traduceri in Iasi, iar un tarif cat mai bun este important pentru Dvs?

Prin completarea formularului de mai jos puteti obtine de la platforma Expert24 cea mai buna oferta de la 5 profesionisti autorizati locali! Rapid, confortabil, avantajos si gratuit! – La scurt timp dupa completarea si trimiterea formularului veti primi oferta de pret!

(*daca oferta primita nu va satisface, puteti oricand solicita alte oferte de pret de la alti profesionisti)

 

Formular cerere de oferta

 

Obtineti oferte pentru servicii de traduceri autorizate, legalizate, simple si apostile in Iasi

 • Alegeti un pret potrivit pentru bugetul Dvs
 • Obtineti oferta complet gratuit
 • Economisiti energie, timp si bani
 • Lucrati doar cu profesionisti verificati
 • Primiti oferta repede
 • Aveti garantii multiple
 • E atat de simplu si comod

Cum va puteti asigura ca alegeti cel mai bun birou de traduceri de calitate?

Pentru firmele care urmaresc sa isi dezvolte activitatea si in alte tari, este vital sa traduca perfect prezentarea initiala de afaceri, incluzand in acelasi timp, in fiecare situatie in care este necesar, cat mai multe elemente particulare pentru tara in care urmeaza sa activeze. Astfel, colaborarea cu un partener de traduceri Iasi experimentat este cruciala pentru realiza un plan castigator. Pentru a evita abateri pe care nu le dorim, vom expune anumite recomandari pentru identificarea unui asociat priceput si cu adevarat profesionist.

Cum recunoasteti o traducere de calitate?

Cunoasterea limbii traduse nu este suficienta. A se fi nascut in tara in care doriti sa va dezvoltati nu face din prietenul dvs. de nationalitate franceza un traducator priceput, cu toate ca proiectul dvs. se adreseaza limbii materne a cunoscutului dvs. Fireste, pentru un deznodamant excelent, ortografia, gramatica si sintaxa este obligatoriu sa fie fara greseala. Cu toate acestea, cultura tarii a carui grai il urmarim si originea se impune sa fie, in acelasi timp, foarte bine incluse. Un birou de traduceri de calitate este, totodata, capabil sa faca fata solicitarilor pentru fiecare domeniu de activitate, indiferent daca se au in vedere nise tehnice, de marketing, juridice, financiare, medicale etc.

Criteriile evaluarii

Pentru a preveni abaterile inoportune, iata mai multe cerinte pentru descoperirea unui birou de traduceri cu experienta. Biroul in cauza trebuie sa indeplineasca:

 • Criterii obiective: ortografia, gramatica, sintaxa si punctuatia este necesar sa fie fara cusur si sa urmeze tot intentia si intonatia date de limba in cauza.
 • Semantica textului sursa: fara interpretari gresite, omisiuni sau adaugiri. Necesita fidelitatea la ideile originale, in ordinea aleasa initial.
 • Cultura vizata: Se ajusteaza documentul de baza pentru limba dorita, asa incat sa fie inteles fara dificultate.

Alegerea unui birou de traduceri Iasi de top

Cele mai importante 3 criterii pentru a alege in mod corect:

1. Care este nivelul de experienta?

Consultati pagina web sau realizati cautatri pe retelele sociale. Ofera acea compania referinte bune? Se potrivesc nevoilor dumneavoastra? Exista feedback in mediul online de la alti clienti? Site-ul lor vi se pare profesional? De cat timp exista firma?

2. Cat de bine este pregatita echipa??

Pentru rezultate de calitate, competentele obiective ale membrilor echipei sunt vitale. Detin acestia certificari oficiale academice in domeniul traducerilor? Care este nivelul de experienta al personalului? Exista anumite domenii pe care compania este specializata?

3. Sunt preturile corecte?

Atunci cand biroul de traduceri practica preturi foarte scazute, este evident ca au salarii foarte mici pentru angajatii lor. Acest aspect va insemna unul dintre doua lucruri:

Fie personalul nu este calificat si sunt de acord cu o rata scazuta, pentru ca nu au parte de oferte mai bune, sau nu sunt destul de motivati si vor oferi doar o cantitate mica de timp pentru proiectul dvs., ceea ce va conduce la o munca de calitate indoielnica.

In afara de traducatori, un birou are si manageri de proiect care asigura gestionarea misiunilor si verificarea caracteristicilor acestora anterior livrarii rezultatului catre clienti.

Pentru a opta pentru o intreprindere care se concentreaza pe calitate, nu sovaiti sa adresati intrebari sau sa realizati propriile cercetari. Atunci inca nu v-ati decis, un numar mare de birouri de traduceri pot oferi si probe premergator semnarii unei colaborari.

Ce servicii de traduceri exista pe piata?

Traduceri autorizate Iasi

Acestea sunt traduceri efectuate de un traducator care a fost autorizat de Ministerul Justitiei din Romania, si care contine stampila si semnatura celui care a efectuat proiectul. Proiectele pot numara si acte auto, acte economice, acte de stare civila, acte medicale, acte de studii, acte juridice etc .

Servicii de traduceri legalizate Iasi

Acestea sunt similare traducerilor autorizate, insa au in plus pe ultima foaie incheierea de legalizare a unui Notar Public, iar acesta e obligat sa detina in arhiva specimenul de semnatura al traducatorului autorizat care a finalizat proiectul.

Apostile (traduceri apostilate) Iasi

Atunci cand un act oficial are nevoie sa fie tradus pentru utilizare pe teritoriul unui stat semnatar al Conventiei de la Haga, traducerea e nevoie sa fie recunoscuta. Acest lucru obliga ca traducerea sa fie apostilata – adica certificata cu Apostila de la Haga. Aceasta va fi aplicata de Camera Notarilor Publici.

Interpretariat Iasi

Bineinteles ca si acestea sunt tot servicii de traduceri, insa distinctia e prezenta la calea de comunicare: daca in primele dati aveam de-a face cu forma scrisa, in cazul interpretariatului avem de-a face cu forma orala, prin viu grai.

Servicii de traduceri simple Iasi

Aceste lucrari nu prezinta nici o semnatura (a traducatorului autorizat) sau o stampila (a notarului public), si vor fi de obicei utilizate in scop de proiecte personale, nu pentru acte oficiale.

Care sunt cele mai frecvente tipuri de documente traduse?

 • Acte auto: certificat de inmatriculare, carte de identitate, facturi, contract vanzare cumparare si alte acte auto.
 • Acte civile: cazier auto, fiscal, judiciar, acte de identitate, certificate de nastere, deces, casatorie, divort, permise, adeverinte, dar si alte acte personale sau profesionale.
 • Acte / diplome de studii: diploma de absolvire a scolii profesionale, diploma de bacalaureat, certificat de absolvire 8 clase, diploma de absolvire a invatamantului obligatoriu de 10 ani,diploma de licenta, diploma de master, diploma de studii postliceale, foi matricole, diploma de Doctor (PhD), adeverinte care atesta calitatea de student, atestate de echivalare a studiilor, precum si alte acte de studii.
 • Acte / documente medicale: certificate medicale, adeverinte medicale, recomandari medicale, referate/fișe/rapoarte medicale, rezultate examene medicale, buletine de analize, bilet de internare/externare din spital, rezultate analize medicale, precum si alte acte medicale.
 • Acte juridice: hotarari, sentinte si decizii judecatoresti, contracte de prestari servicii, procuri/imputerniciri, inscrisuri sub semnatura privata, contracte de vanzare-cumparare / inchiriere, contracte de comodat, precum si alte acte juridice / notariale / consulare.
 • Acte economice: scrisori bancare, chitante, planuri de afaceri, situatii financiare, adeverinte de venit, extrase de cont, facturi, contracte bancare, dar si alte documente de natura economica.
 • Documente online: pagini web, bloguri, magazine online, site-uri e-commerce, sisteme de facturare, baze de date, aplicatii software si alte documente online.