Aveti nevoie de servicii de traduceri in Oradea, iar un tarif cat mai bun este important pentru Dvs?

Prin completarea formularului de mai jos puteti obtine de la platforma Expert24 cea mai buna oferta de la 5 profesionisti autorizati locali! Rapid, confortabil, avantajos si gratuit! – La scurt timp dupa completarea si trimiterea formularului veti primi oferta de pret!

(*daca oferta primita nu va satisface, puteti oricand solicita alte oferte de pret de la alti profesionisti)

 

Formular cerere de oferta

 

Obtineti oferte pentru servicii de traduceri autorizate, legalizate, simple si apostile in Oradea

 • Alegeti un pret potrivit pentru bugetul Dvs
 • Obtineti oferta complet gratuit
 • Economisiti energie, timp si bani
 • Lucrati doar cu profesionisti verificati
 • Primiti oferta repede
 • Aveti garantii multiple
 • E atat de simplu si comod

Cum va puteti asigura ca alegeti cel mai bun birou de traduceri de calitate?

Pentru firmele care urmaresc sa isi dezvolte activitatea si in alte tari, este crucial sa traduca fara greseala discursul original de vanzari, incorporand intre timp, in fiecare situatie in care este potrivit, cat mai multe aspecte particulare tarii in care are loc extinderea. Astfel, cooperarea cu un partener de traduceri Oradea experimentat este cruciala pentru obtine un plan castigator. Pentru a nu avea parte de erori care nu sunt de dorit, vom expune anumite sugestii pentru gasirea unui asociat priceput si cu adevarat profesionist.

Cum trebuie sa arate o traducere de calitate?

Cunoasterea limbii tinta nu este suficienta. A se fi nascut in tara in care planuiti extinderea nu face din tovarasul dvs. de nationalitate franceza un traducator profesionist, nici atunci cand planul dvs. se potriveste limbii materne a amicului dvs. Bineinteles, pentru un efect excelent, ortografia, gramatica si sintaxa este necesar sa fie ireprosabile. Chiar si asa, cultura natiunii a carei limba o urmarim si originea se cere sa fie, totodata, excelent incluse. Un birou de traduceri profesionist este, de asemenea, pregatit sa abordeze cu profesionalist solicitarle pentru fiecare domeniu de activitate, indiferent daca se au in vedere nise tehnice, de marketing, juridice, financiare, medicale etc.

Criteriile evaluarii

Pentru a ocoli greseli inoportune, uite mai multe cerinte pentru gasirea unui birou de traduceri de top. Acesta trebuie sa indeplineasca:

 • Criterii obiective: ortografia, gramatica, sintaxa si punctuatia este necesar sa fie fara greseala si sa succeada tot intentia si intonatia date de catre limba sursa.
 • Semantica textului sursa: fara interpretari gresite, omisiuni sau adaugiri. Necesita fidelitatea la ideile originale, in ordinea aleasa initial.
 • Cultura vizata: Se adapteaza documentul de baza pentru limba dorita, astfel incat sa fie inteles fara dificultate.

Modul in care alegi un birou de traduceri Oradea profesionist

Iata 3 criterii esentiale pe care trebuie sa le ai in vedere cand faci alegerea:

1. Ce rezultate a avut biroul?

Verificiati pagina de pe internet sau efectuati cautari prin intermediul retelelor sociale. Ofera acea compania referinte bune? Sunt diversi si se potrivesc cu cerintele dvs.? Au feedback de la clienti? Arata pagina web intr-un mod profesionist? Care este nivelul de experienta al firmei?Are aceasta firma experienta in domeniu?

2. Exista angajati experimentati in echipa?

Pentru rezultate de calitate, calificarile obiective ale persoanelor care formeaza echipa sunt vitale. Exista vreun traducator din echipa care sa detina diplome academice in domeniu? Care este nivelul de experienta al personalului? Pe ce domenii sunt acestia specializati (domeniul tehnic, juridic, medical, financiar etc.)?

3. Sunt preturile corecte?

Daca biroul de traduceri practica tarife foarte mici, puteti paria ca au salarii reduse pentru angajatii lor. Aceasta chestiune ar putea insemna unul dintre doua lucruri:

Fie angajatii nu au calificarile necesare si accepta un salariu mic, pentru ca nu pot obtine oferte mai bune, sau nu sunt suficient de motivati si vor aloca doar o durata redusa de timp pentru traducerea dvs., ceea ce va conduce la un rezultat de calitate redusa.

In afara de traducatori, o astfel de firma are si manageri de proiect care asigura gestionarea indatoririlor si controlul calitatii acestora anterior livrarii rezultatului catre clienti.

Pentru a alege o intreprindere care se concentreaza pe calitate, nu ezitati sa adresati intrebari sau sa va faceti cercetari propri. Daca inca nu v-ati decis, un numar mare de birouri de traduceri vor oferi si probe premergator semnarii unei colaborari.

Cate feluri de servicii de traduceri exista pe piata?

Servicii de traduceri autorizate Oradea

Acestea sunt traduceri executate de catre un traducator care este autorizat de Ministerul Justitiei din Romania, si care cuprinde stampila si semnatura celui care a realizat proiectul. Astfel de proiecte includ si acte de stare civila, acte auto, acte economice, acte de studii, acte medicale, acte juridice etc.

Servicii de traduceri legalizate Oradea

Acestea sunt similare traducerilor autorizate, dar includ aditional pe ultima foaie incheierea de legalizare a unui Notar Public, iar acest profesionist e obligatoriu sa detina in arhiva specimenul de semnatura al traducatorului autorizat care a realizat lucrarea.

Apostile (traduceri apostilate) Oradea

In acele momente cand un act oficial trebuie tradus pentru a fi folosit pe teritoriul unui stat semnatar al Conventiei de la Haga, traducerea e nevoie sa fie recunoscuta. Acest lucru implica ca traducerea sa fie apostilata – adica certificata cu Apostila de la Haga. Aceasta se va aplica de Camera Notarilor Publici.

Servicii de interpretariat Oradea

Bineinteles ca si acestea sunt tot servicii de traduceri, insa diferenta apare la canalul de comunicare: daca in primele dati avem de-a face cu forma scrisa, in situatia interpretariatului ne confruntam cu forma orala, prin viu grai.

Servicii de traduceri simple Oradea

Aceste proiecte nu prezinta nici o semnatura (a traducatorului autorizat) sau o stampila (a notarului public), si sunt in mod obisnuit destinate in scop de proiecte personale, si nu pentru acte oficiale.

Care sunt cele mai frecvente tipuri de documente traduse?

 • Acte auto: carte de identitate, certificat de inmatriculare, contract vanzare cumparare, factura si alte acte auto.
 • Acte civile: cazier auto, fiscal, judiciar, acte de identitate, certificate de nastere, deces, casatorie, divort, permise, adeverinte, dar si alte acte personale sau profesionale.
 • Acte / diplome de studii: certificat de absolvire 8 clase, diploma de absolvire a invatamantului obligatoriu de 10 ani, diploma de absolvire a scolii profesionale, diploma de bacalaureat, diploma de studii postliceale, foi matricole, diploma de licenta, diploma de master, diploma de Doctor (PhD), atestate de echivalare a studiilor, adeverinte care atesta calitatea de student, precum si alte acte de studii.
 • Acte / documente medicale: adeverinte medicale, certificate medicale, referate/fișe/rapoarte medicale, recomandari medicale, buletine de analize, rezultate examene medicale, rezultate analize medicale, bilet de internare/externare din spital si alte acte medicale.
 • Acte juridice: hotarari, sentinte si decizii judecatoresti, contracte de prestari servicii, procuri/imputerniciri, inscrisuri sub semnatura privata, contracte de vanzare-cumparare / inchiriere, contracte de comodat, precum si alte acte juridice / notariale / consulare.
 • Acte economice: scrisori bancare, chitante, planuri de afaceri, situatii financiare, adeverinte de venit, extrase de cont, facturi, contracte bancare, dar si alte documente de natura economica.
 • Documente online: pagini web, bloguri, magazine online, site-uri e-commerce, sisteme de facturare, baze de date, aplicatii software si alte documente online.