Aveti nevoie de servicii de traduceri in Oradea, iar un tarif cat mai bun este important pentru Dvs?

Prin completarea formularului de mai jos puteti obtine de la platforma Expert24 cea mai buna oferta de la 5 profesionisti autorizati locali! Rapid, confortabil, avantajos si gratuit! – La scurt timp dupa completarea si trimiterea formularului veti primi oferta de pret!

(*daca oferta primita nu va satisface, puteti oricand solicita alte oferte de pret de la alti profesionisti)

 

Formular cerere de oferta

 

Obtineti oferte pentru servicii de traduceri autorizate, legalizate, simple si apostile in Oradea

 • Alegeti un pret potrivit pentru bugetul Dvs
 • Obtineti oferta complet gratuit
 • Economisiti energie, timp si bani
 • Lucrati doar cu profesionisti verificati
 • Primiti oferta repede
 • Aveti garantii multiple
 • E atat de simplu si comod

Cum va puteti asigura ca alegeti cel mai bun birou de traduceri de calitate?

Pentru firmele care urmaresc sa isi dezvolte activitatea si in alte tari, este foarte important sa traduca la perfectie prezentarea initiala de vanzari, incorporand simulat, in fiecare situatie in care este necesar, cat mai multe aspecte comune tarii in care are loc extinderea. Prin urmare, asocierea cu un birou de traduceri Oradea cu multa experienta este cruciala pentru obtine o strategie internationala castigatoare. Pentru a nu avea parte de erori pe care nu le dorim, vom expune anumite recomandari pentru identificarea unui colaborator bun si cu care sa se dezvolte o relatie profesionista.

Cum recunoasteti o traducere de calitate?

Stapanirea limbii care face obiectul traducerii nu este destul. Daca s-a nascut in tara in care doriti sa va dezvoltati nu face din prietenul dvs. francez un traducator experimentat, nici atunci cand planul dvs. se potriveste limbii materne a prietenului dvs. Fireste, pentru un deznodamant grozav, ortografia, gramatica si sintaxa este obligatoriu sa fie dincolo de orice repros. Totusi, cultura poporului a carui grai il urmarim si originea se cere sa fie, in acelasi timp, perfect incorporate. Un birou de traduceri de calitate este, de asemenea, capabil sa gestioneze cererile in orice domeniu de activitate, chiar daca este vorba de nise tehnice, de marketing, juridice, financiare, medicale etc.

Criterii pentru evaluare

Pentru a preveni abaterile pe care nu ni le dorim, citeste mai multe conditii pentru descoperirea unui birou de traduceri de top. Biroul in cauza trebuie sa indeplineasca:

 • Conditii obiective: ortografia, gramatica, sintaxa si punctuatia este necesar sa fie fara cusur si sa succeada tot intentia si intonatia date limbii sursa.
 • Semantica textului sursa: fara interpretari gresite, omisiuni sau adaugiri. Necesita fidelitatea la ideile originale, in ordinea aleasa initial.
 • Cultura vizata: Se ajusteaza textul sursa pentru limba avuta in vedere, astfel incat sa fie inteles fara dificultate.

Criteriile importante de luat in calcul la alegerea unui birou de traduceri Oradea de top

Iata 3 criterii esentiale pe care trebuie sa le ai in vedere cand faci alegerea:

1. Care este nivelul de experienta?

Verificiati pagina de pe internet sau efectuati cautari cu ajutorul retelelor sociale. Poate produce referinte bune? Se potrivesc nevoilor dumneavoastra? Ce feedback au oferit clientii anteriori? Este site-ul web unul profesional? Care este nivelul de experienta al firmei?Are aceasta firma experienta in domeniu?

2. Echipa este competenta??

Pentru rezultate de calitate, cunostintele obiective ale celor din echipa sunt foarte importante. Detin acestia certificari oficiale academice in domeniul traducerilor? Care este nivelul de experienta al personalului? Pe ce domenii sunt acestia specializati (domeniul tehnic, juridic, medical, financiar etc.)?

3. Sunt tarifele practicate corecte?

In cazul in care biroul de traduceri practica onorarii foarte scazute, este evident ca au salarii reduse pentru personal. Acest aspect se poate sa insemne unul dintre doua lucruri:

Fie angajatii nu au calificarile necesare si sunt de acord cu un salariu mic, pentru ca nu au parte de oferte mai mari, sau nu sunt suficient de doritori si vor aloca doar o cantitate mica de timp pentru proiectul dvs., ceea ce va conduce la un rezultat de calitate indoielnica.

In afara de traducatori, un birou are si manageri de proiect care au rolul de a asigura gestionarea misiunilor si verificarea calitatii acestora premergator transmiterii rezultatului la clienti.

Pentru a opta pentru o intreprindere care isi bazeaza munca pe calitate, nu evitati sa puneti intrebari sau sa realizati propriile cercetari. In cazul in care inca nu sunteti sigur, un numar mare de birouri de traduceri vor oferi si probe inainte de semna o colaborare.

Cate feluri de servicii de traduceri sunt disponibile?

Traduceri autorizate Oradea

Aici discutam de traduceri efectuate de catre un traducator autorizat de Ministerul Justitiei din Romania, si care include semnatura respectiv stampila profesionistului care a realizat proiectul. Acest tip de lucrari pot numara si acte de studii, acte medicale, acte de stare civila, acte economice, acte auto, acte juridice etc.

Traduceri legalizate Oradea

Acestea sunt similare traducerilor autorizate, insa prezinta aditional pe ultima fila incheierea de legalizare a unui Notar Public, iar notarul e obligatoriu sa pastreze in arhiva specimenul de semnatura al traducatorului autorizat care a finalizat proiectul.

Apostile (traduceri apostilate) Oradea

In acele momente cand un act oficial trebuie tradus pentru a fi folosit pe teritoriul unui stat semnatar al Conventiei de la Haga, traducerea trebuie recunoscuta. Acest fapt implica ca traducerea sa fie apostilata – adica certificata cu Apostila de la Haga. Aceasta se va aplica de Camera Notarilor Publici.

Interpretariat Oradea

Acestea sunt tot servicii de traduceri, insa diferentierea apare la modul de comunicare: daca in primul caz aveam de-a face cu forma scrisa, in situatia interpretariatului avem de-a face cu forma orala, prin viu grai.

Servicii de traduceri simple Oradea

Aceste lucrari nu prezinta nici o semnatura (a traducatorului autorizat) sau o stampila (a notarului public), si sunt de regula utilizate la proiecte personale, si nu acte oficiale.

Care sunt cele mai frecvente tipuri de documente traduse?

 • Acte auto: contract vanzare cumparare, carte de identitate, facturi, certificate de inmatriculare si alte acte auto.
 • Acte civile: certificate de nastere, casatorie, divort, certific, deces, cazier judiciar, fiscal, auto, act de identitate, permise, adeverinte precum si alte acte profesionale sau personale.
 • Acte / diplome de studii: certificat de absolvire 8 clase, diploma de absolvire a invatamantului obligatoriu de 10 ani, diploma de absolvire a scolii profesionale, diploma de bacalaureat, diploma de studii postliceale, foi matricole, diploma de licenta, diploma de master, diploma de Doctor (PhD), atestate de echivalare a studiilor, adeverinte care atesta calitatea de student, precum si alte acte de studii.
 • Acte / documente medicale: adeverinte medicale, certificate medicale, referate/fișe/rapoarte medicale, recomandari medicale, buletine de analize, rezultate examene medicale, rezultate analize medicale, bilet de internare/externare din spital si alte acte medicale.
 • Acte juridice: hotarari, sentinte si decizii judecatoresti, contracte de prestari servicii, procuri/imputerniciri, inscrisuri sub semnatura privata, contracte de vanzare-cumparare / inchiriere, contracte de comodat, precum si alte acte juridice / notariale / consulare.
 • Acte economice: scrisori bancare, chitante, planuri de afaceri, situatii financiare, adeverinte de venit, extrase de cont, facturi, contracte bancare, dar si alte documente de natura economica.
 • Documente online: magazine online, site-uri e-commerce, pagini web, bloguri, baze de date, aplicatii software, sisteme de facturare, dar si alte documente de pe web.