Aveti nevoie de servicii de traduceri in Oradea, iar un tarif cat mai bun este important pentru Dvs?

Prin completarea formularului de mai jos puteti obtine de la platforma Expert24 cea mai buna oferta de la 5 profesionisti autorizati locali! Rapid, confortabil, avantajos si gratuit! – La scurt timp dupa completarea si trimiterea formularului veti primi oferta de pret!

(*daca oferta primita nu va satisface, puteti oricand solicita alte oferte de pret de la alti profesionisti)

 

Formular cerere de oferta

 

Obtineti oferte pentru servicii de traduceri autorizate, legalizate, simple si apostile in Oradea

 • Alegeti un pret potrivit pentru bugetul Dvs
 • Obtineti oferta complet gratuit
 • Economisiti energie, timp si bani
 • Lucrati doar cu profesionisti verificati
 • Primiti oferta repede
 • Aveti garantii multiple
 • E atat de simplu si comod

Cum alegeti cel mai potrivit birou de traduceri de calitate?

Pentru firmele care urmaresc sa isi dezvolte activitatea si in alte tari, este foarte important sa traduca fara greseala prezentarea initiala de vanzari, integrand simulat, de fiecare data cand este necesar, un numar crescut de elemente particulare tarii tinta. Astfel, colaborarea cu un partener de traduceri Oradea experimentat este esentiala pentru realiza o strategie internationala castigatoare. In vederea evitarii unor abateri care nu sunt de dorit, va vom prezenta cateva sugestii pentru gasirea unui colaborator priceput si care sa actioneze in mod profesionist.

Cum trebuie sa arate o traducere de calitate?

Cunoasterea limbii tinta nu este de ajuns. A se fi nascut in tara in care doriti sa va dezvoltati nu face din amicul dvs. de nationalitate franceza un traducator priceput, chiar daca planul dvs. se potriveste limbii materne a prietenului dvs. Desigur, pentru un rezultat grozav, sintaxa, ortografia si gramatica este necesar sa fie fara greseala. Chiar si asa, cultura tarii a carui grai il urmarim si originea se cere sa fie, totodata, perfect incorporate. Un birou de traduceri profesionist este, totodata, pregatit sa faca fata solicitarilor in orice domeniu de activitate, indiferent daca se abordeaza nise tehnice, de marketing, juridice, financiare, medicale etc.

Criteriile evaluarii

Pentru a ocoli abaterile pe care nu ni le dorim, citeste cateva cerinte pentru a gasi unui birou de traduceri de top. Acesta este necesar sa indeplineasca:

 • Criterii obiective: ortografia, gramatica, sintaxa si punctuatia trebuie sa fie fara greseala si sa succeada tot intentia si intonatia date de catre limba sursa.
 • Semantica textului sursa: fara interpretari gresite, omisiuni sau adaugiri. Necesita fidelitatea la ideile originale, in ordinea aleasa initial.
 • Cultura vizata: Se modifica textul sursa pentru limba avuta in vedere, asa incat sa poata fi inteles perfect.

Alegerea unui birou de traduceri Oradea de top

Cele mai importante 3 criterii pentru a alege in mod corect:

1. Exista experienta?

Studiati site-ul de pe internet sau efectuati cautari cu ajutorul retelelor sociale. Poate produce referinte bune? Au capacitatea de a va satisface cerintele? Au feedback de la clienti? Arata pagina web intr-un mod profesionist? De cat timp exista firma?

2. Exista angajati experimentati in echipa?

Pentru rezultate de calitate, calificarile obiective ale membrilor echipei sunt foarte importante. Detin diplome din cariere academice in traducere? Au o experienta semnificativa? Exista anumite domenii pe care compania este specializata?

3. Sunt preturile corecte?

Atunci cand biroul de traduceri solicita onorarii foarte mici, puteti paria ca ofera salarii minime pentru angajatii lor. Acest aspect ar putea insemna una dintre urmatoarele doua situatii:

Fie angajatii nu sunt calificati si accepta un salariu mic, pentru ca nu pot obtine oferte mai mari, sau nu sunt indeajuns de doritori si vor dedica doar un interval redus de timp pentru proiectul dvs., ceea ce va duce la un rezultat de calitate redusa.

Pe langa traducatori, un birou are si manageri de proiect care au rolul de a asigura gestionarea misiunilor si verificarea caracteristicilor acestora premergator transmiterii rezultatului la clienti.

Pentru a selecta o intreprindere care ofera calitate, nu evitati sa puneti intrebari sau sa realizati propriile cercetari. Daca inca nu sunteti sigur, un numar mare de birouri de traduceri pot oferi si teste inainte de a semna un contract.

Cate feluri de servicii de traduceri exista pe piata?

Servicii de traduceri autorizate Oradea

Aici discutam de traduceri realizate de catre un traducator care este autorizat de Ministerul Justitiei din Romania, si care cuprinde semnatura respectiv stampila celui care a executat documentul. Proiectele includ si acte de stare civila, acte auto, acte economice, acte de studii, acte medicale, acte juridice etc.

Traduceri legalizate Oradea

Aceste proiecte sunt similare traducerilor autorizate, insa au in plus pe ultima fila incheierea de legalizare a unui Notar Public, iar acest profesionist trebuie obligatoriu sa detina in arhiva specimenul de semnatura al traducatorului autorizat care a facut lucrarea.

Apostile (traduceri apostilate) Oradea

In acele situatii cand un act oficial are nevoie sa fie tradus pentru folosire pe teritoriul unui stat semnatar al Conventiei de la Haga, traducerea va trebui recunoscuta. Acest pas presupune ca traducerea sa fie apostilata – adica certificata cu Apostila de la Haga. Aceasta va fi aplicata de catre Camera Notarilor Publici.

Servicii de interpretariat Oradea

Bineinteles ca si acestea sunt tot servicii de traduceri, insa distinctia vine la calea de comunicare: daca in primele dati ne-am lovit de forma scrisa, in circumstanta interpretariatului avem de-a face cu forma orala, prin viu grai.

Traduceri simple Oradea

Acestea nu au aplicata nici o semnatura (a traducatorului autorizat) sau o stampila (a notarului public), si sunt de regula folosite la proiecte personale, si nu acte oficiale.

Care sunt cele mai frecvente tipuri de documente traduse?

 • Acte auto: contract vanzare cumparare, carte de identitate, facturi, certificate de inmatriculare si alte acte auto.
 • Acte civile: certificat de casatorie /divort /nastere / deces, cazier fiscal, judiciar sau auto, acte de identitate, diverse adeverinte, permise, precum si alte acte profesionale sau personale .
 • Acte / diplome de studii: certificat de absolvire 8 clase, diploma de absolvire a invatamantului obligatoriu de 10 ani, diploma de absolvire a scolii profesionale, diploma de bacalaureat, diploma de studii postliceale, foi matricole, diploma de licenta, diploma de master, diploma de Doctor (PhD), atestate de echivalare a studiilor, adeverinte care atesta calitatea de student, precum si alte acte de studii.
 • Acte / documente medicale: certificate medicale, adeverinte medicale, recomandari medicale, referate/fișe/rapoarte medicale, rezultate examene medicale, buletine de analize, bilet de internare/externare din spital, rezultate analize medicale, precum si alte acte medicale.
 • Acte juridice: contracte de prestari servicii, hotarari, sentinte si decizii judecatoresti, contracte de comodat / inchiriere, procuri/imputerniciri, inscrisuri sub semnatura privata, contracte de vanzare-cumparare, precum si alte acte juridice / consulare / notariale.
 • Acte economice: planuri de afaceri, situatii financiare, scrisori bancare, chitante, facturi, contracte bancare, adeverinte de venit, extrase de cont, precum si alte documente economice.
 • Documente online: pagini web, bloguri, magazine online, site-uri e-commerce, sisteme de facturare, baze de date, aplicatii software si alte documente online.