Aveti nevoie de servicii de traduceri in Timisoara, iar un tarif cat mai bun este important pentru Dvs?

Prin completarea formularului de mai jos puteti obtine de la platforma Expert24 cea mai buna oferta de la 5 profesionisti autorizati locali! Rapid, confortabil, avantajos si gratuit! – La scurt timp dupa completarea si trimiterea formularului veti primi o oferta de pret!

(*daca oferta primita nu va satisface, puteti oricand solicita alte oferte de pret de la alti profesionisti)

 

Formular cerere de oferta

 

Obtineti oferte pentru servicii de traduceri autorizate, legalizate, simple si apostile in Timisoara

 • Alegeti un pret potrivit pentru bugetul Dvs
 • Obtineti oferta complet gratuit
 • Economisiti energie, timp si bani
 • Lucrati doar cu profesionisti verificati
 • Primiti oferta repede
 • Aveti garantii multiple
 • E atat de simplu si comod

Cum va puteti asigura ca alegeti cel mai bun birou de traduceri de calitate?

In cazul companiilor care vor sa isi extinda activitatea pe pietele externe, este crucial sa traduca la perfectie prezentarea initiala de afaceri, incorporand simulat, de fiecare data cand este oportun, un numar crescut de caracteristici comune tarii tinta. Prin urmare, asocierea cu un birou de traduceri Timisoara cu multa experienta este esentiala pentru a avea un plan castigator. In vederea evitarii unor abateri care nu sunt de dorit, iata cele mai importante sfaturi pentru gasirea unui colaborator cu experienta si care sa actioneze in mod profesionist.

Cum recunoasteti o traducere de calitate?

Stapanirea limbii tinta nu este de ajuns. A se fi nascut in tara in care doriti sa va dezvoltati nu face din prietenul dvs. francez un traducator priceput, cu toate ca planul dvs. se potriveste limbii materne a prietenului dvs. Desigur, pentru un rezultat grozav, ortografia, gramatica si sintaxa este obligatoriu sa fie ireprosabile. Totusi, cultura poporului a carei limba o urmarim si originea se cere sa fie, totodata, foarte bine integrate. Un birou de traduceri de calitate este, totodata, pregatit sa faca fata solicitarilor pentru fiecare domeniu de activitate, chiar daca se au in vedere nise tehnice, de marketing, juridice, financiare, medicale etc.

Criterii pentru evaluare

Pentru a ocoli erorile inoportune, citeste cateva cerinte pentru a gasi unui birou de traduceri profesionist. Biroul in cauza trebuie sa respecte:

 • Conditii obiective: ortografia, gramatica, sintaxa si punctuatia trebuie sa fie fara cusur si sa succeada tot mesajul si intonatia date de limba in cauza.
 • Semantica textului sursa: fara interpretari gresite, omisiuni sau adaugiri. Necesita fidelitatea la ideile originale, in ordinea aleasa initial.
 • Cultura vizata: Se modifica documentul sursa pentru limba avuta in vedere, astfel incat sa permita o intelegere facila.

Modul in care alegi un birou de traduceri Timisoara profesionist

Iata 3 criterii esentiale pe care trebuie sa le ai in vedere cand faci alegerea:

1. Care este nivelul de experienta?

Studiati pagina web sau cautati prin intermediul retelelor sociale. Ce referinte are biroul? Au capacitatea de a va satisface cerintele? Ce feedback au oferit clientii anteriori? Este site-ul web unul profesional? De cat timp exista firma?

2. Echipa este competenta??

Pentru ca traducerea sa aiba efectul scontat, cunostintele obiective ale membrilor echipei sunt foarte importante. Exista vreun traducator din echipa care sa detina diplome academice in domeniu? Care este nivelul de experienta al personalului? Exista anumite domenii pe care compania este specializata?

3. Sunt preturile corecte?

Daca biroul de traduceri are onorarii deosebit de mici, este aproape sigur ca obisnuiesc sa ofere salarii minime pentru personal. Aceasta chestiune ar putea insemna una dintre urmatoarele doua situatii:

Fie angajatii nu sunt calificati si accepta o plata redusa, avand in vedere ca nu pot obtine oferte mai bune, sau nu sunt indeajuns de determinati si vor dedica doar o durata redusa de timp pentru proiectul dvs., ceea ce va conduce la o munca de calitate slaba.

Pe langa traducatori, un birou are si manageri de proiect care au rolul de a asigura gestionarea sarcinilor si controlul calitatii acestora anterior livrarii rezultatului catre clienti.

Pentru a alege o intreprindere care isi bazeaza munca pe calitate, nu evitati sa puneti intrebari sau sa realizati propriile cercetari. Atunci inca nu sunteti sigur, unele birouri de traduceri se poate sa ofere si probe inainte de a semna un contract.

Ce servicii de traduceri puteti gasi?

Traduceri autorizate Timisoara

Acestea sunt traduceri realizate de catre un traducator care a fost autorizat de Ministerul Justitiei din Romania, si care include semnatura si stampila celui care a efectuat proiectul. Acest tip de lucrari pot fi si acte de stare civila, acte auto, acte economice, acte de studii, acte medicale, acte juridice etc.

Traduceri legalizate Timisoara

Acestea sunt similare traducerilor autorizate, insa au suplimentar pe ultima foaie incheierea de legalizare a unui Notar Public, iar notarul trebuie obligatoriu sa aiba in arhiva specimenul de semnatura al traducatorului autorizat care a finalizat documentul.

Apostile (traduceri apostilate) Timisoara

Atunci cand un act oficial necesita sa fie tradus pentru a fi folosit pe teritoriul unui stat semnatar al Conventiei de la Haga, traducerea trebuie recunoscuta. Acest fapt presupune ca traducerea sa fie apostilata – adica certificata cu Apostila de la Haga. Aceasta se va aplica de catre Camera Notarilor Publici.

Interpretariat Timisoara

Acestea sunt tot servicii de traduceri, insa diferenta e prezenta la calea de comunicare: daca in primele cazuri ne-am lovit de forma scrisa, in circumstanta interpretariatului lucram cu forma orala, prin viu grai.

Traduceri simple Timisoara

Aceste lucrari nu prezinta nici o semnatura (a traducatorului autorizat) sau o stampila (a notarului public), si sunt de obicei utilizate pentru proiecte personale, si nu pentru acte oficiale.

Care sunt cele mai frecvente tipuri de documente traduse?

 • Acte auto: contract vanzare cumparare, carte de identitate, facturi, certificate de inmatriculare si alte acte auto.
 • Acte civile: cazier auto, fiscal, judiciar, acte de identitate, certificate de nastere, deces, casatorie, divort, permise, adeverinte, dar si alte acte personale sau profesionale.
 • Acte / diplome de studii: diploma de absolvire a scolii profesionale, diploma de bacalaureat, certificat de absolvire 8 clase, diploma de absolvire a invatamantului obligatoriu de 10 ani,diploma de licenta, diploma de master, diploma de studii postliceale, foi matricole, diploma de Doctor (PhD), adeverinte care atesta calitatea de student, atestate de echivalare a studiilor, precum si alte acte de studii.
 • Acte / documente medicale: adeverinte medicale, certificate medicale, referate/fișe/rapoarte medicale, recomandari medicale, buletine de analize, rezultate examene medicale, rezultate analize medicale, bilet de internare/externare din spital si alte acte medicale.
 • Acte juridice: hotarari, sentinte si decizii judecatoresti, contracte de prestari servicii, procuri/imputerniciri, inscrisuri sub semnatura privata, contracte de vanzare-cumparare / inchiriere, contracte de comodat, precum si alte acte juridice / notariale / consulare.
 • Acte economice: scrisori bancare, chitante, planuri de afaceri, situatii financiare, adeverinte de venit, extrase de cont, facturi, contracte bancare, dar si alte documente de natura economica.
 • Documente online: pagini web, bloguri, magazine online, site-uri e-commerce, sisteme de facturare, baze de date, aplicatii software si alte documente online.